“Χρυσές παρανομίες” στη “Χρυσή” Ιεράπετρας

Τεράστιο το βάζο με το μέλι κάθε καλοκαίρι στη “Χρυσή”, στο παραδεισένιο νησάκι απέναντι από την Ιεράπετρα. Κάθε μέρα, Ιούλιο – Αύγουστο, επισκέπτονται το νησί πάνω από 2.000 άτομα. Τεράστιες και οι “χρυσές παρανομίες”…

Όπως έδειξαν τα πράγματα, όλοι, που είχαν κάποιο όφελος από τη “Χρυσή”, βολεύονταν τα τελευταία χρόνια από την επικρατούσα παράνομη κατάσταση κι όλοι βουτούσαν το δάχτυλο στο τεράστιο βάζο με το μέλι.

Κανείς δεν μιλούσε, κανείς δεν απομακρυνόταν από το βάζο, καταγγέλλοντας τα όσα παράνομα γίνονταν στο νησί.

Το βόλεμα. Ελληνικό σπορ κι αυτό, αφού η “γάτα”, δηλαδή το ελληνικό κράτος, έλειπε κι άφηνε τα “ποντίκια” να χορεύουν σε πανέμορφες παραλίες. Ποιος ν΄ασχοληθεί με τις “χρυσές παρανομίες;”.

Θα περίμενε κανείς κάποιο βουλευτή του Λασιθίου να βγει και να καταγγείλει αυτές τις χοντρές παρανομίες, που γίνονταν χρόνια τώρα στο “Γαϊδουρονήσι”.

Το πολιτικό κόστος “πανταχού παρών”, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι ψήφοι των εμπλεκομένων στις παρανομίες, η εύνοια των τοπικών παραγόντων, που “κάλυπταν” ή , έστω, αδιαφορούσαν γι’ αυτές τις, κατ’ εξακολούθηση, παρανομίες, γιατί να χαθούν;

Πριν από 10ετίες στο Γαϊδουρονήσι ( εξ ου και το όνομα) οδηγούσαν τα γέρικα γαϊδουράκια για το τέλος της ζωής τους, μακρυά από τους ανθρώπους. Πόσο πιο καθαρή ήταν τότε η ατμόσφαιρα στο νησί….

Μανούσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top