ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

35 χρόνια Σύλλογος Καντανιωτών: 1982-2017

Ξεχωριστή ήταν η συγκίνηση για εκείνους, που λείπουν από την ζωή, στην εκδήλωση – γιορτή για τα 35 χρόνια του Συλλόγου Κρητών Καντανιωτών Αττικής. Όμως η συγκίνηση ήταν φανερή σ’ όλους όσους παραβρέθηκαν στο κρητικό κέντρο «Ομαλός» εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο μακροβιότερος  και σημερινός πρόεδρος Ευτύχης Καστρινάκης, που συντόνιζε και το πρόγραμμα. Ένας πρόεδρος «σπάνια περίπτωση» για πολιτιστικό σωματείο. Η λέξη «αφοσίωση» στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του σωματείου, δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ένας ξεχωριστός πρόεδρος, με λάμψη, και προπαντός άψογος εμπνευστής και  καθοδηγητής στις συλλογικές δράσεις.

Στα πλαίσια της όμορφης εκδήλωσης ο Σύλλογος Καντανιωτών τίμησε δύο ευεργέτες του, τον Κωνσταντίνο Πλιώτα και τον Λεωνίδα Τσεπίδη για την προσφορά τους στο σωματείο και στο χωριό τους, την μαρτυρική Κάντανο.

Επίσης τιμήθηκαν οι εν ζωή πρόεδροι Κωνσταντίνος Κονταδάς και Παναγιώτης Κατσιγαράκης, ενώ έγινε αναφορά στον πρώτο πρόεδρο Ευτύχη Κορκιδάκη.

Τέλος τιμήθηκε για την 25ετή συνεργασία του και προσφορά, ένας ξεχωριστός εργάτης και μάστορας των μεγάλων εκδηλώσεων, ο λαογράφος Γιάννης Σκουλούδης, που έκανε γνωστή την Κάντανο σε τόσους τόπους και πόλεις, που έχουν ανακηρυχθεί μαρτυρικές. Με σχεδόν τρεμάμενη φωνή απάντησε: «Ευχαριστώ για την αναγνώριση, ευχαριστώ τον Θεό, που εν ζωή με τιμάτε, γιατί τις πιο πολλές φορές τους ανθρώπους τους τιμούν μετά θάνατο.»

Ο Σελινιώτης Παναγιώτης Κλεινάκης χειροκροτήθηκε για το ριζίκο, που είπε, όπως και το χορευτικό της Πολιτιστικής Ένωσης «Κρήσσες» με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές της Λέλας Κλειδή.

Το νεανικό κρητικό μουσικό συγκρότημα με επικεφαλής τον Καντανιώτη Ανδρέα Γεωργιλάκη ενθουσίασε ιδιαίτερα με την εξαιρετική παρουσία του και διασκέδασε τον κόσμο με παραδοσιακά ακούσματα, άριστα εκτελεσμένα.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον Γεώργιο Καρούντζο, από την μαρτυρική Βλαχέρνα του αδελφοποιημένου Δήμου Λεβιδίου Αρκαδίας.

Η γιορτή έκλεισε με ευχές για τα 40 χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο πρώην Δήμαρχος Καντάνου Κώστας Κονταδάς με τον Ευτύχη Καστρινάκη την στιγμή της βράβευσης.

Ο λαογράφος Γιάννης Σκουλούδης βραβεύεται για την 25ή προσφορά του στον Σύλλογο Καντανιωτών.

Ο Σύλλογος Καντανιωτών βράβευσε και το κρητικό κέντρο «Ομαλός». Γιάννης και Αντώνης Μπαντουράκης, Ευτύχης Καστρινάκης.

Το μουσικό συγκρότημα  με τους Ανδρέα Γεωργιλάκη, Συμεών Γιουσμά, Μάριο Μαρνελάκη, Μανώλη Φλουρή.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *