Μπαρμπούνι με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Συνταγή για λαχταριστό μπαρμπούνι με μυρωδικά στη λαδόκολλα από τον σεφ Χρήστο Ι. Λάπα και την CretanFoodNews.gr. Έτοιμο σε 45 λεπτά!

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπαρμπούνια κατεψυγμένα
  • 60ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από δυο λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα λωρίδες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • Μισό μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 40ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 τεμάχια λαδόκολλα (30εκ Χ 30εκ)

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθιά του και αφαιρούμε τα λέπια. Τοποθετούμε το ψάρι στη μέση της λαδόκολλας, τοποθετώντας τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κάτω μεριά και στην κορυφή του ψαριού, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε το ψάρι με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, δημιουργώντας έτσι έναν «φάκελο». Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top