Φτιάξτε παραδοσιακό Χανιώτικο Μπουρέκι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό μυζήθρα (πηχτόγαλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε πρώτα .ένα στρώμα πατάτες, ένα στρώμα κολοκυθάκια και μετά ένα στρώμα τη μισή μυζήθρα.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά πατάτες, κολοκυθάκια, μυζήθρα, δυόσμο, πιπέρι, κανέλα.

Περιχύνουμε με λάδι.

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, και δυο κουταλιές μυζήθρα, τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και μ΄ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα, να πάει παντού στο ταψί

Αυτό γίνεται μια ωραία κρούστα, όταν ψηθεί.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε ένα φύλλο για πίτες κάτω και πάνω κι έτσι δημιουργείται ένα είδος πίτας.

Σε κάθε περίπτωση τελειώνουμε με λίγο σουσάμι στην επιφάνεια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άννα Ξυλάκη – Κουνδουράκη

(Από την εφημερίδα “Κρητικός Λόγος”, που εκδίδει ο Σύλλογος Κρητών Παλαιού Φαλήρου)

(φωτογραφία: ergastiri.gr)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top