Φτιάξτε σαγανάκι με κρητική μυζήθρα!

Η κρητική μυζήθρα έχει πολλές χρήσεις. Γι’ αυτό και τα παλιότερα, ιδίως, χρόνια, δεν έλειπε από την κρητική κουζίνα.

Πρώτη χρήση της, θάλεγε κανείς, ότι είναι για τα περίφημα καλλιτσούνια, ονομαστά πλέον και εκτός Κρήτης και, βέβαια, για τις, επίσης, νοστιμότατες παραδοσιακές μυζηθρόπιτες με μέλι.

Όμως, εκτός από τα καλλιτσούνια και τις μυζηθρόπιτες, μπορεί κανείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσει την μυζήθρα, για να φτιάξει σαγανάκι, ένα εκλεκτό παραδοσιακό κρητικό μεζεδάκι για την τσικουδιά και το κρασί.

Τί κάνουμε; Κόβουμε σε κομμάτια την μυζήθρα, τα αλευρώνουμε και κατ’ ευθείαν στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τόσο απλό…!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top