Η κόκκινη πιπεριά προσθέτει χρόνια ζωής

Ερευνητές του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Βερμότ ανέλυσαν διατροφολογικά στοιχεία σε πάνω από 16.000 άτομα και για μια περίοδο έως 23 ετών.

Η μελέτη συσχέτισε τον αριθμό θανάτων και το είδος των θανάτων, με το είδος της διατροφής. Διαπιστώθηκε, ότι οι λάτρεις της καυτερής κόκκινης πιπεριάς τείνουν να ζουν παραπάνω.

Πιθανότατα η καφαϊκίνη, βασικό συστατικό της πιπεριάς, που την κάνει τόσο καυτερή, βοηθά στην καλύτερη  κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και επίσης έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μεταξύ των άλλων, επιδρώντας θετικά στις μικροβιακές κοινότητες των εντέρων.

Πάντως, εδώ και αιώνες τα καυτερά φαγητά και ιδίως οι κόκκινες πιπεριές θεωρούνται ωφέλιμες για διάφορες παθήσεις. Μια κινεζική μελέτη  του 2015 ήταν η πρώτη, που είχε συσχετίσει τις καυτερές πιπεριές με μειωμένη θνησιμότητα κι η νέα αμερικανική έρευνα ήλθε να επιβεβαιώσει τα κινέζικα ευρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top