ΑΠΟΨΕΙΣ

«Άλλοι υποφέρουν περισσότερο»

Ένα μήνα μετά την απελευθέρωσή του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τόνισε:

«Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από όσο εμείς… Αρκεί να περάσει κανείς από ένα νοσοκομείο και να δει ανθρώπους, που πραγματικά υποφέρουν και όχι για έξι μήνες, αλλά για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς ελπίδα.Πολύ περισσότερο αν πάμε σε στρατόπεδο προσφύγων, που τα βλέπουμε στις ειδήσεις, σε χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, με καταστροφές. Επομένως, δεν ξέρω γιατί δίνεται τόση πολλή προσοχή στην δική μας περίπτωση. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι υποφέραμε εμείς».

Συνέχισε για το πως αισθάνεται μετά τον εφιάλτη, που έζησε: «Είμαι καλά. Δεν κάνω σκέψεις, δεν έχω εφιάλτες.Για μένα έχει ξεχασθεί πλήρως η περίοδος αυτή. Συνεχίζω τη ζωή μου».

Με το ίδιο χαμόγελο, που είχε όταν επέστρεψε στο εργοστάσιό του, για να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους του, απαντά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, όταν τον ρωτούν για τις 186 μέρες, που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του.

«Δεν με έκανε κάτι να φοβηθώ. Γνώριζα, ωστόσο, ότι υπήρχε μια πολύ μικρή πιθανότητα κι αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν η μοίρα μου, όπως είναι η μοίρα χιλιάδων ανθρώπων, που ζουν μια δύσκολη ζωή και τελικά επιβιώνουν. (Οι απαγωγείς) Δεν ήταν απειλητικοί σε καμία περίπτωση. Ήταν ευγενικοί απέναντί μου και σε κάθε ευκαιρία με διαβεβαίωναν, ότι δεν υπάρχει κάτι αρνητικό.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *