Μπουκιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι!

Λαχταριστές και ζουμερές. Οι Μπουκιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι που προτείνει ο σεφ Χρήστος Ι. Λάπας και η γαστρονομική εφημερίδα CretanFoodNews είναι ό, τι καλύτερο για να σας φτιάξει το Σάββατο!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από δυο λεμόνια
  • Χυμός από δύο πορτοκάλια
  • 50 γρ. μέλι
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • Φασκόμηλο
  • Κύμινο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το φασκόμηλο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει η σάλτσα μας, σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top