Σαλάτα τόνου με πατάτες και μυρωδικά

Προτείνει ο Χρήστος Ι. Λάπας και η CretanFoodNews

Υλικά για 2 άτομα

  • 200γρ. τόνος κονσέρβα (σε λάδι ή νερό) στραγγισμένος
  • 3 πατάτες μέτριες βρασμένες με την φλούδα τους, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από σπανάκι, κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από λόλα κόκκινη, κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από μαρούλι, κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
  • 10 ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρ

 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φυλλαράκια δυόσμου, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, το ξύδι, την μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε την σάλτσα που δημιουργείται καλά ώστε να μην ξεχωρίζουν τα υλικά μας.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε το σπανάκι, την λόλα, το μαρούλι, τις βραστές πατάτες και τον στραγγισμένο τόνο. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing που έχουμε φτιάξει προηγουμένως και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας. Δοκιμάζουμε την αλμυρότητα της σαλάτας και εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top