Συμπόσιο για τη διατροφή στους Βώρους Μεσαράς

Τι έτρωγαν οι κάτοικοι στην Κρήτη τα αρχαία χρόνια, τα μεταγενέστερα, τι έτρωγαν στις νεότερες εποχές, τι τρώνε σήμερα. Αυτό θα είναι το θέμα διήμερου διεπιστημονικού συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στους Βώρους Μεσαράς.

Στο συμπόσιο, που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς, το ίδρυμα “Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας” και το Ελληνικό Κέντρο Υγείας, θα συμμετάσχουν 35 σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν σχέση με το όλο θέμα της διατροφής διαχρονικά από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα.

Ποια φαγητά έφτιαχναν, με ποιο τρόπο τα έφτιαχναν, τι έτρωγαν για πρωινό, όταν ξυπνούσαν, τα μεσημέρια, τα βράδια, στις γιορτές, ποια λαχανικά και φρούτα προτιμούσαν περισσότερο, πως μαγείρευαν το κρέας, ποια ψάρια κυρίως είχαν στο τραπέζι τους και τόσα άλλα…

Αρχαιολόγοι, αρχαιοβοτανολόγοι, αρχαιοζωολόγοι, εθνολόγοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γιατροί, βιολόγοι, εξετάζουν και αναλύουν το θέμα της διατροφής και επιβίωσης ανά τους αιώνες στην Κρήτη.

(φωτογραφία από το diaitologia.gr)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top