Τα “λυχναράκια” είχαν την τιμητική τους

Τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, για μια ακόμη φορά, ξεχώρισαν την Μεγάλη Εβδομάδα και γενικότερα τις ημέρες του Πάσχα, στην Αττική, κάνοντας, θάλεγε κανείς, εξαιρετικές πωλήσεις.

Κι αυτό δεν συνέβη μόνο σ΄ένα-δυο καταστήματα με κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά σε πολλά, στα περισσότερα, κι είναι αρκετά στην Αττική.

Πέρα από τα τυριά, γραβιέρες και μυζήθρες κυρίως, το μέλι, το κρασί, την τσικουδιά, κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων τις ημέρες του Πάσχα, είχαν τα καλλιτσούνια και ιδιαίτερα τα λυχναράκια.

Η ζήτηση για τα λυχναράκια, μάλιστα, δεν ήταν μόνο από Κρήτες, που γνώριζαν τη νοστιμιά τους, αλλά και από μη Κρήτες, που τα δοκίμασαν κι έγιναν πιστοί φίλοι τους, αλλά και για να κεράσουν τους φίλους τους το Πάσχα.

Όλο τον χρόνο έχουν ζήτηση τα λυχναράκια, αλλά τις ημέρες του Πάσχα έχουν την τιμητική τους και καθιερώνονται πλέον και στην Αττική σαν ένα παραδοσιακό έδεσμα για το Πασχαλινό Τραπέζι.

Η παραδοσιακή νοστιμιά τους είναι ασύγκριτη και φυσικά οι Κρήτες παραγωγοί και διακινητές είναι ανάγκη να  τα προστατέψουν, γιατί σίγουρα κάποιοι κύκλοι, βλέποντας την αυξητική ζήτησή  τους στην αγορά, δεν αποκλείεται να φτιάξουν “λυχναράκια” όχι με κρητική παραδοσιακή μυζήθρα, αλλά με άλλες μυζήθρες άγνωστης προέλευσης..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top