Κρητικές εκδηλώσεις σε Αττική και Κρήτη

(Για κάθε εκδήλωση, που θα αποστέλνετε για δημοσίευση, στο e-male epikri @ yahoo. gr, απαραίτητος και ένας αριθμός τηλεφώνου)

Παρασκευή 26 Απριλίου (19.30): Εγκαίνια της έκθεσης-αφιέρωμα με τίτλο “50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μνήμες και Τεκμήρια”, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με ομιλητή τον Σήφη Μιχελογιάννη, πρ. βουλευτή Χανίων. Η έκθεση, που θα είναι ανοικτή έως τον Οκτώβριο, περιλαμβάνει αφίσες, φωτογραφίες, βιβλία, περιοδικά, ντοκουμέντα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και έργα Τέχνης, της περιόδου 1967-1974, ένα ταξίδι σε μια σημαντική χρονική περίοδο της χώρας μας, μέσα από τη ματιάτης Τέχνης και μόνο. Επιμέλεια: Λευτέρης Λαμπράκης. Συνεργασία : Άννα Λαμπαρδάκη, Μαρία Μιχελογιάννη. Συμμετέχει ο Γιαννης Γκαγκλάκης σε μια τρισδιάστατη μακέτα του Πολυτεχνείου. Ώρες λειτουργίας 10.00–13.00 και 19.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας 2821344403.

Σάββατο 27 Απριλίου (19.30): Εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης “Αροδαμοί και Ασπάλαθοι, μια συνομιλία με τους θησαυρούς της Κρητικής Χειροτεχνίας”, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Νυμφών 3-Πόρος), στο Ηράκλειο. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 18.00-20.00.Διάρκεια έκθεσης έως 7 Ιουνίου.

 Δευτέρα 29 Απριλίου (20.00):Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων “Ελαιουργείον” παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Α. Παπανδρέου 70), στα Χανιά, την εσπερίδα “Μνήμη Καβάφη IV” και την  έκθεση σύγχρονης τέχνης “Έλλην Αλεξανδρινός Ποιητής IV”. Αφορμή για το δίπτυχο των εκδηλώσεων η ημερομηνία γέννησης (29 Απριλίου 1863) και η ημερομηνία θανάτου (29 Απριλίου 1933) του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ομιλητές: Κωνσταντίνος Πρώιμος, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Ανδρομάχη Χουρδάκη, Ιωάννης Αρχοντάκης. Αποσπάσματα θα απαγγείλουν: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Άννα Νεμπαυλάκη και Konstantin Fischer. Διάρκεια έκθεσης έως 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας : 10.00-14.00 και 18.00-20.00. Είσοδος ελεύθερη. Tηλ. επικοινωνίας 2821344403

Πέμπτη 9 Μαΐου (19.30): Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Χανιώτη διεθνή φωτογράφου Γιώργου Μπαλαδάκη με τίτλο “Αναδρομή”, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Παλιό Λιμάνι), στα Χανιά. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από το 1984 έως σήμερα, γιορτάζοντας την 4η δεκαετία του στον χώρο της φωτογραφίας και την κατάκτηση του τίτλου EFIAP/D3 από την Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Είσοδος ελευθερη. Τηλ. επικοινωνίας 2821341613.

Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 Μαΐου (21.15): Η θεατρική παράσταση “Νεκρή Νύφη”, σε σκηνοθεσία Φαίης Ψωμαδάκη-Μικέλας Παπαδουλάκη, στο Βενιζέλειο Ωδείο, στα Χανιά. Πρόκειται για ένα παραμύθι διάχυτο από μουσική, τραγούδι, χορό, χιούμορ, αισιοδοξία και ρομαντισμό, βασισμένο στην ταινία του Tim Burton. “Με φόντο ένα χωριό  στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, ο Βίκτωρ καταφθάνει εντελώς απροσδόκητα στον Κάτω Κόσμο και εκεί παντρεύεται την αινιγματική Νεκρή Νύφη, ενώ η Βικτώρια, η πραγματική μνηστή του, τον περιμένει στη Γη των Ζωντανών”. Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 13 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6980186013.

Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 Μαΐου (21.00): Η θεατρική παράσταση “Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, στο θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, στα Χανιά. Ένα αυτοβιογραφικό διήγημα, το πρώτο ελληνικό διήγημα με ψυχογραφικό χαρακτήρα, που καταφέρνει να ξεπεράσει τα στενά όρια της ηθογραφίας, εισδύοντας στα ψυχικά κίνητρα των πρωταγωνιστών.

Πέμπτη 9 έως Τετάρτη 15 Μαΐου (21.00): Παραστάσεις της κωμωδίας “Πονηρό Πνεύμα” του Νοελ Κάουαρντ από το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα “Πρόβα Τετραώρου”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου. Σκηνοθεσία: Θανάσης Τριανταφύλλου. Παίζουν: Ίριδα Βεστάκη, Ινώ Γεωργακάκη, Γωγώ Καταλακτάκη, Χάρης Κοκολάκης, Αλεξία Μπαμπουνάκη, Σπύρος Παπάς, Ευαγγελία Πατελάκη, Αργυρώ Χαραλαμπάκη. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, για μαθητές, φοιτητές,  ανέργους 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου.

Παρασκευή 10 Μαΐου (20.00): Παρουσίαση του 17ου βιβλίου της δημοσιογράφου-συγγραφέως Ρίκης Ματαλλιωτάκη “Η μάγισα του έρωτα”, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μάρα Παναγιωτάκη (φιλόλογος-ιστορικός), Συραγώ Χορταριά (εκπαιδευτικός-θεατρολόγος), Νίκος Αγγελάκης (δημοσιογράφος). Θεατρική απόδοση κειμένων από τον ηθοποιό Βαγγέλη Μαστορογιαννάκη. Συντονίζει η Μαρία Χαραλαμπάκη (φιλόλογος), μουσική επένδυση από τονΜάνο Παπαδάκη. 

Παρασκευή 10 Μαΐου (19.00): Εσπερίδα για το μέλι στο Δημαρχείο Κισάμου με ομιλητή τον Ανδρέα Θρασυβούλου, ομότιμο καθηγητή Γεωπονίας, Τμήμα Μελισσοκομίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θέματα: Η ανεξέλεγκτη εισαγωγή νοθευμένου μελιού, η συμπαιγνία εργαστηρίων ελέγχων με τους νοθευτές, η αδυναμία νομοθετικού πλαισίου, τα τεράστια συμφέροντα και η απουσία πολιτικής βούλησης, φυτοφάρμακα, ιώσεις, βαρόα, νοσεμίαση. 

Παρασκευή 10 Μαΐου (07.30): Από την Αδελφότητα της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, στην Κίσαμο, ανακοινώνεται, ότι κατά την μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, εορτάζει “Και η καθ΄ημάς Ιερά Μονή”, με το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Πέμπτη 9 Μαΐου (19.00) Μέγας Εσπερινός-Ιερά Παράκλησις, την Παρασκευή 10 Μαΐου (07.00) Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερά Λιτάνευσις, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου. Σημειώνεται, ότι η Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος βρίσκεται στην οδό Πολυρρήνιας, στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης της Κισάμου.

Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12 Μαΐου:  Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SUP 2024 “Sitia SUP 2024”, με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιακ και τον Δήμο Σητείας. Εκτιμάται, ότι 250 αθλητές και συνοδοί απ΄ όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στη Σητεία.

Σάββατο 11 Μαΐου (21.30):  Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει κρητική βραδιά στο κρητικό κέντρο “Ομαλός” (Πειαραιώς 68-Μοσχάτο), με το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Σταυρουλάκη. Πλούσιο κρητικό μενού και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Τηλ. επικοινωνίας 6973235284.

Σάββατο 11 Μαΐου (21.00): Βραδιά με μουσική δωματείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Συναυλιών) με τίτλο “Από το Ιόνιο στα βάθη της Ανατολής”, με ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Καρύδη. Ένα μουσικό ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Σμύρνη, την Κιουτάχεια και κατάληξη την Γεωργία, σε έργα Κωνσταντινίδη, Σαϊγκούν, Κομιτά, Κατσατουριάν και άλλων. Εισιτήρια: Προπώληση 12 και 10 (γενική είσοδος), μειωμένο 8 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 2813409247.

Σάββατο 11 Μαΐου (18.30): Το Βιβλιοπωλείο Πελαγία Φραγκάκη και οι Εκδόσεις “Μίνωας” παρουσιάζουν στα Μάλλια (Εισοδείων 21) Ηρακλείου, το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη “ΑΥΓΗ-Το θαμένο τετράδιο”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μαρία Παρθενιάδου, Δήμητρα Καραγιαννίδου (εκπαιδευτικοί) και Σωτήρης Μαργαρίτης (μουσικός). Τηλ. επικοινωνίας 2897031073

Σάββατο 11 Μαΐου (20.00): Ο ΟΦΗ αγωνίζεται στο Ηράκλειο με τον Παναιτωλικό για τα play out  του πρωταθλήματος της superleague 1.

Σάββατο 11, Κυριακή 12 Μαΐου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζερμιάδων “Η Αναγέννηση” διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα διήμερο φεστιβάλ με την επωνυμία “The Kronio Festival”. Σκοπός είναι η ανάδειξη του αρχαιοτέρου σπηλαίου της περιοχής, το σπήλαιο Κρόνιο ή σπήλαιο της Τράπεζας, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μαρμακέτο και Τζερμιάδο, σε υψόμετρο 960 μ.. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει δράσεις, όπως η αναρρίχηση, η ποδηλασία στα σοκκάκια του χωριού, ξεναγήσεις στο σπήλαιο, προγράμματα μαθημάτων γιόγκα, λάτιν, τρόπος και μέσα, που χρειάζονται για το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας στο μεγαλύτερο οροπέδιο της Ελλάδας, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σάββατο 11, Κυριακή 12 Μαΐου (21.00): Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση “Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γεωργίου Βιζυηνού στο θέατρο Αντίβαρο, στο Ρέθυμνο, με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Εισιτήρια: 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6988399325.

Κυριακή 12 Μαΐου (11.00): Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών διοργανώνει εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Σταύρο Καλλέργη, τον πρωτεργάτη στην καθιέρωση στην Ελλάδα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εκδήλωση, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αθηναίων, θα γίνει στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Πειραιώς 155 και Ράλλη), μπροστά στον ανδριάντα του κρητικού πρωτοπόρου αγωνιστή, στην Αθήνα, με ομιλητή τον ιστορικό ερευνητή  Παντελή Μούτουλα. Η γιορτή θα κλείσει με κρητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση. Τηλ. επικοινωνίας 6974796622.

Κυριακή 12 Μαΐου: Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει τον 12ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος (samaria Run 2024)  σε μια διαδρομή μήκους 21.600 μέτρων, που κινείται σε αχτίνα 4 χιλιομέτρων γύρω από το Ξυλόσκαλο (βόρεια είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς). Ξεκινά από τις ταβέρνες στην είσοδο του Οροπεδίου και ολοκληρώνει τον κύκλο στο Ξυλόσκαλο (υψ.1250 μ.), όπου και ο τερματισμός. Μια πανέμορφη βουνίσια διαδρομή με εκπληκτικές εικόνες και θέα. Τηλ. επικοινωνίας 2821044647.

Κυριακή 12 Μαΐου: Η Sadahzina, η πρώτη γυναίκα ράπερ στην Ελλάδα, θα εμφανισθεί στη σκηνή του Bras De Freres (Επιμενίδου 12), στα Χανιά, στο πλαίσιο του επετειακού live, που παρουσιάζει για την συμπλήρωση 30 χρόνων της μουσικής της διαδρομής. Μια γιορτή ψυχικής ανάτασης και επανάστασης με λουλούδια και αγκάθια σκορπισμένα από τη “ζίνια” της εγχώριας Rap σκηνής για μια συμβολική άνοιξη την πρώτη μέρα της ίδιας άνοιξης. Τηλ. επικοινωνίας 6974020544.

Κυριακή 12 Μαΐου: Διεξάγεται ο 12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας Ηρακλείου, που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ενεργών Πολιτών, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού. Εκκίνηση από τον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων, με διαδρομή στα χωριά Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Κυριακή 12 Μαΐου (11.30): Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπέρ θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 και των λοιπών πεσόντων κατά την διάρκεια των τοπικών επαναστάσεων, στην κεντρική πλατεία Κάμπων Κεραμειών Χανίων. Ομιλία από τον ιστορικό ερευνητή Μιχάλη Κατσανεβάκη. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σ’υλλογος “Το Ρόδο”.

Δευτέρα 13 Μαΐου (20.00): Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας) διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιώργο Γραμματικάκη, στην Αίθουσα Καστελλάκη, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Το θέμα, που θα αναπτυχθεί είναι: “Επιστήμη, ψευδοεπιστήμονες, θεωρίες συνομωσίας και Δημοκρατία”. Ομιλίες από τον  Στέφανο Τραχανά (φυσικός και συγγραφέας) με τίτλο “Επιστήμη και Δημοκρατία σε ανήσυχους καιρούς” και από τον Βαγγέλη Τζούκα (Δρ Κοινωνιολογίας) με τίτλο “Αλλόκοτες θεωρίες, ανορθολογισμός και μετανεωτερικότητα”. Πριν τις ομιλίες θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο μέλος του συλλόγου ο Γιάννης Παπαμαστοράκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συντονίζει η Μαρία Ζαχαριάκη.

Δευτέρα 13 Μαΐου (19.00): Εκδήλωση Επιστήμης και Πολιτισμού με τίτλο “Γλώσσα-Λαογραφία-Πολιτισμός της Κρήτης”, που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ιστορική -Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου, ο Σύλλογος Φουρνιωτών και Φίλων Φουρνής Κρήτης και η Βιβλιοθήκη “Μανώλης Φουντουλάκης”. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Αθηνών “Κωστής Παλαμάς” (Ακαδημίας 48-σταθμός Μετρο “Πανεπιστήμιο”), στην Αθήνα, προς τιμήν του Ακαδημαϊκού και Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λασιθιώτη στην καταγωγή, Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, που θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής. Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 13, Τρίτη 14 Μαΐου (21.00): Το θεατρικό έργο “Οι Πνεύμονες” του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Ντάγκαν Μακ Μίλαν, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στα Χανιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κριθάρα. “Είναι ένα έξυπνο και αστείο δράμα του απροσδόκητου της ζωής της σχέσης ενός ζευγαριού, καθώς παλεύουν με ερωτήματα για την οικογένεια, την αλλαγή, την ελπίδα, την προδοσία, τις συμπτώσεις και τον πόνο, που μπορείς να προκαλέσεις στον άνθρωπο, που αγαπάς”. Επί σκηνής: Ιώ Ασηθιανάκη, Γιώργος Κριθάρας, μετάφραση Κρίτσελ Καπερώνη, μουσική Δημήτρης Λώλος. Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 13-Σάββατο 18 Μαΐου: Πενταήμερη εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου Καστελλίου Κισάμου, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στα Γιάνενα, την πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, με επισκέψεις σε Ζαγοροχώρια, στο ιστορικό Καλπάκι, την Κόνιτσα, στο Ζάλογγο, στις Πηγές του Αχέροντα, στην Πρέβεζα, αλλά και στην Καλαμπάκα, τα Μετέωρα. Τηλ. επικοινωνίας 6981813264

Τρίτη 14 Μαΐου (20.00): Η τελευταία εκδήλωση της φετινής χρονιάς του Μουσικού Σχολείου Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας 2821344403 

Πέμπτη 16 Μαΐου (20.00): Παρουσίαση του βιβλίου “ΑΥΓΗ-Το θαμένο τετράδιο” του Σπύρου Πετρουλάκη από το βιβλιοπωλείο “Ελευθερουδάκης” και τις Εκδόσεις “Μίνωας”, στο Πολύκεντρο Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4). Τηλ. επικοινωνίας 2810301137.

Παρασκευή 17 Μαΐου (20.00): Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Κωστή Καλυκάκη, στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου ( Δουκός Μποφώρ 20), στο Ηράκλειο, με τίτλο “Απομεινάρια Οραμάτων”. “Απομεινάρια. Μύθοι και Ιστορίες κρύβονται πίσω τους. Ιστορίες, που την αλήθεια τους γνωρίζουν μόνο αυτοί που τις έζησαν. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις και να πλάσουμε ιστορίες με τη δική μας φαντασία, δημιουργώντας την δική μας αλήθεια. Πόση γοητεία άραγε κρύβουν;”

Σάββατο 18 Μαΐου (19.30): Η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο “Θέατρο Κήπου” (έναντι ΧΑΝΘ), στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Αδελφότητα Κρητών Ν. Καβάλας και άλλα σωματεία, ενώ θα υπάρξει και συναυλία  με τον λυράρη Γιώργο Βογιατζάκη (Μιχάλης Ντακάκης-λαούτο, Γιώργος Ατζαράς-λαούτο, Τάσος Γεροβασιλείου-κιθάρα, Χάρης Παναγιωτόπουλος-κρουστά). Επίση θα συμμετάσχει το κρητικό μουσικό συγκρότημα με τους Παναγιώτη Χατζόγλου (λύρα), Νίκο Σφηνιά και Γιώργο Πλαζομίτη (λαούτο).Θα ακουστούν ριζίτικα και χορωδιακά τραγούδια, ενώ θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας με ιστορικά στιγμιότυπα για την Μάχη της Κρήτης. Είσοδος ελεύθερη-υποδοχή του κόσμου με κρητικό κέρασμα. 

Σάββατο 18 Μαΐου (20.00): Η Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Αναφορές στα ιστορικά γεγονότα και πλούσιο μουσικοχευτικό πρόγραμμα από ένα από τα πιο ιστορικά κρητικά σωματεία της Αττικής. Έτος ίδρυσης 1952.

Σάββατο 18 Μαΐου (08.00-17.00): Η Αλεξάνδρα Βεργαδή παρουσιάζει τον πρώτο πρσωπικό της δίσκο με τίτλο “Ο Νοτιάς μου”, σε στίχους και μουσική του Σάκη Σακελλαρίδη, στο “bar Metropolis”, στο Ρέθυμνο. Συμμετέχουν οι Παντελής Θαλασσινός, Μαρία Κώτη, Μιχάλης Βόλακας. Την Αλεξάνδρα Βεργαδή θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Σάκης Σακελλαρίδης (μπουζούκι, λαούτο, φωνή). Άρης Συσκάκης (βιολί, φλάουτο), Κωνσταντίνος Καλέρης (κιθάρα), Δημήτρης Νίκογλου (μπάσο), Γιώργος Ζαμπακάς (τύμπανο). 

Σάββατο 18 Μαΐου (20.30): Παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο “Ο Καραγκιόζης στην Κατοχή” θα παρουσιάσει ο Νίκος Μπλαζάκης στον χώρο “Ρώσικος Στρατώνας”, στα Χανιά. Η παράσταση, κατάλληλη για παιδιά, μεταφέρει το κοινό στα χρόνια της Κατοχής στα Χανιά, όπου ο Καραγκιόζης με το Χατζιαβάτη αρπάζουν ψωμιά από το γερμανικό στρατηγείο.  Το κυνηγητό και ο φόβος αναγκάζουν τον Καραγκιόζη να κρυφτεί σε ένα μοναστήρι, όπου υπάρχει ένας ασύρματος. Ανακαλύπτουν, ότι σε χώρο του μοναστηριού το υποβρύχιο Παπανικολής κρύβει εκεί τα πυρομαχικά του. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 18, Κυριακή 19 Μαΐου: Η Κρητική Αδελφότητα Βόλου “Το Αρκάδι” διοργανώνει διήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ, στο Νομό Πέλλας, 13 χιλιόμετρα από την Αριδαία, στη Δυτική Μακεδονία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. επικοινωνίας 6946386137.

Κυριακή 19 Μαΐου : Μονοήμερη εκδρομή έχει προγραμματίσει η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού-Νικαίας-Ρέντη στη Λίμνη Δόξα, με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, στην Ορεινή Κορινθία, με επίσκεψη στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού, κρητικό γλέντι και φαγητό στην ταβέρνα “Η Βίγλα” στο χωριό Γκούρα. Κόστος κατ΄άτομο 30 ευρώ (φαγητό, ποτά, μεταφορά). Αναχώρηση (07.30) από το γήπεδο της Προοδευτικής. Τηλ. επικοινωνίας 6972715212. 

Κυριακή 19 Μαΐου (21.00): Συναυλία με τον Ross Daly και την Κέλυ Θωμά στο θέατρο “Αντίβαρο” (Κριτοβουλίδου 15), στο Ρέθυμνο. Συνοδεύει στα κρουστά η Ζωή Παπαδαντωνάκη. Εισιτήρια: 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6988399325

Κυριακή 19 Μαΐου (10.30): Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αντώνης Σαμαράκης”, στο Κερατσίνι, με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής “Τομεύς Μάλεμε”. Θα πρηγηθούν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κρητικό κέρασμα. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας 6973235284.

Κυριακή 19 Μαΐου (19.30): Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στους Γιώργο Γραμματικάκη και Πέτρο Θέμελη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ωδείο Ρεθύμνου (αίθουσα “Παντελής Πρεβελάκης”). 

Παρασκευή 24 Μαΐου (19.00): Εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων. Ομιλία με τίτλο “Λόγος και εικόνα για την Μάχη της Κρήτης”, παρουσίαση έργων ποίησης και λογοτεχνικής δημιουργίας, με παράλληλη προβολή αντιστοίχων διαφανειών και αποσπασμάτων από φιλμ των κρίσιμων ημερών της Μάχης.

Παρασκευή 24 έως Τρίτη 28 Μαΐου: Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εκδρομή-επίσκεψη στο νησί Άνδρος των Κυκλάδων. Οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν στο υψηλότερο σημείο του νησιού, στον Προφήτη Ηλία (υψ. 997 μέτρα), θα περπατήσουν στην δυτική πλευρά, μια περιοχή, που αποκαλείται “Μπαλκόνι του Αιγαίου”, θα επισκεφθούν  τον Όρμο Κορθίου και τη Μονή Παναχράντου. Η μεταφορά από τα Χανιά στην Αθήνα θα γίνει αεροπορικώς και από Ραφήνα για Άνδρο με πλοίο. Τηλ. επικοινωνίας 2821044647.

Σάββατο 25 Μαΐου (21.00): Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης στο κρητικό κέντρο “Ομαλός” (Πειραιώς 68-Μοσχάτο). Τα μέλη και τους φίλους του κρητικού σωματείου θα διασκεδάσει το μουσικό συγκρότημα του ξεχωριστού κρητικού καλλιτέχνη, λυράρη Γιώργου Παπαδάκη. Τηλ. επικοινωνίας 6947029224-6932352630.

Σάββατο 25 Μαΐου (20.30): Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” συμμετέχει , όπως κάθε χρόνο στις “Ημέρες Θάλασσας” και διοργανώνει εκδήλωση για την 83ή επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στην Πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Μετά τις αναφορές στο μεγάλο ιστορικό γεγονός, θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Σάββατο 25 Μαΐου (20.): Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Peter Monteath “Η Μάχη της 42ης Οδού”. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Το βιβλίο θα προλογίσουν ο ιστορικός-ερευνητής Κώστας Μαμαλάκης και ο εκδότης, μεταφραστής και ιστορικός Γιάννης Χρονόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 25 (21.00), Κυριακή 26, Δευτέρα 27 (17.00) Μαΐου: Η θεατρική παράσταση “Σιωπές” από τον Θεατρικό Περίπλου, στο Ρέθυμνο. Δύο γυναίκες άγνωστες συναντιούνται επί σκηνής και εξομολογούνται τις πιο βαθειές αλήθειες τους.  Ένα κείμενο εμπνευσμένο από τους “Περιθωριακούς” της Κωστούλας Μητροπούλου και το “Τζόρνταν” της Anna Reynolds. Σκηνοθεσία: Μαρία Καντιφέ. Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Μητσοπούλου, Άννα Τζανιδάκη. Τηλ. επικοινωνίας 6945458516.

Σάββατο 25, Παρασκευή 31 Μαΐου: Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου διοργανώνει 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Εύβοια, Βέροια, Καστοριά, Φλώρινα, Πρέσπες, Δελφούς, Αράχωβα, Χαλκίδα. Προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο κατά την ημέρα της εορτής του, Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, όπου και ο τάφος του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) και σε άλλα σημεία. Τιμή κατ΄άτομο: 530 ευρώ. Τηλ. 2822022128-2103225259.

Κυριακή 26 Μαΐου (08.00): Ο Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Νέας Ιωνίας “Δίκταμος” διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή σε Δημητσάνα-Λαγκάδια στην Πελοπόννησο. Βόλτα σε Δημητσάνα, σε Λαγκάδια και στο Υπαίδριο Μουσείο Υδροκίνησης και τέλος φαγητό και διασκέδαση στην ταβέρνα “Καλλιθέα”. Επιστροφή (20.00) στα γραφεία του Συλλόγου. Τηλ. επικοινωνίας 6936604583-6977792795.

Κυριακή 26 Μαΐου (18.00): Δώδεκα κρητικά σωματεία της Ανατολικής Αττικής διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης, στο Πάρκο Καραμανλή, στη Ραφήνα, με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Πέμπτη 29 Μαΐου έως Παρασκευή 6 Ιουνίου: Για μια ακόμη φορά τα κρητικά παραδοσιακά έρχονται στην Αττική, με την έκθεση “Κρήτη, η Μεγάλη Συνάντηση”. Τα περίπτερα με τις νοστιμιές της Κρητικής Γης θα στηθούν στην Πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα’ Για 9 μέρες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να προμηθευτούν κρητικά παξιμάδια, κρητικά τυριά , μέλι, κρασί, λουκάνικα, βότανα και άλλα σε τιμές παραγωγού. Τηλ. 6932430433.

Παρασκευή 14, Σάββατο 15 Ιουνίου (21.30): Μεγάλα καλοκαιρινά γλέντια στην Πετρούπολη, στο Γήπεδο Αγίας Τριάδας, διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης. Βραδιές Κλήδονα με δύο ξεχωριστούς Κρήτες καλλιτέχνες. Τον Νίκο Καρκάνη με το συγκρότημά του την Παρασκευή 14Ίουνίου και τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του το Σάββατο 15 Ιουνίου. Φυσικά και τις δυο βραδιές, πέρα από την κρητική μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς , θα κυριαρχήσουν και οι παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, όπως πιλάφι με βραστό, καλλιτσούνια, παξιμάδια, τυριά και άλλα. Τηλ. επικοινωνίας 6971803518.

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 Ιουνίου (21.30): Η Ένωση Κρητών Ιλίου διοργανώνει δύο Βραδιές Κλήδονα στο Πάρκο Τρίτση (Κτήμα Δήμου Ιλίου-Λ. Δημοκρατίας και Μουστακλή-δίπλα στο σούπερμακετ Σκλαβενίτη). Την Παρασκευή τον κόσμο θα διασκεδάσει το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη. Το Σάββατο ο Στέλιος Μπικάκης και οι Γιάννης Κακλής -Γιάννης Μακριδάκης. Αναμένεται και φέτος, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, κοσμοσυρροή. Με τις γνωστές κρητικές παραδοσιακές γεύσεις (πιλάφι με βραστό-ψητό γουρουνόπουλο-γραβιέρα-καλλιτσούνια και άλλα) να κυριαρχούν πάνω στα τραπέζια. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας 6945990390.

Σάββατο 22 Ιουνίου (19.30): Παρουσίαση του βιβλίου “Ο πολέμαρχος της Βίγλας” καπετάν Σφακιανός του Μανόλη Παντινάκη στους χώρους του Αγροτικού Δισκοπωλείου της Οικογένειας Αεράκη, στα Σίσαρχα Ηρακλείου. Την παρουσίαση θα κάνει ο γνωστός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης, ενώ την εκδήλωση διοργανώνουν το “Αγροτικό Δισκοπωλείο” και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. “Μετά από 75 χρόνια από τον θάνατό του αποκαλύπτεται στο ευρύ κοινό η προσωπικότητα του αγωνιστή αξιωματικού, ταγματάρχη του ΕΛΑΣ και αντισυνταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού, Γιώργου Αρετάκη καπετάν Σφακιανού.

Δευτέρα 24 Ιουνίου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Πεδιάδας διοργανώνει Γιορτή του Κλήδονα με το μουσικό συγκρότημα του Χύσανθου  Μακράκη.

Τετάρτη 26 έως Κυριακή 30 Ιουνίου: Το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι και με διοργανωτή τον Δήμο χανίων. Οι χώροι πριοσέλευσης του κοινού το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” και σ΄άλλα εμβληματικά σημεία της πόλης. Ανανεωμένο πρόγραμμα και κεντρικό θέμα: “Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στην Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό, την Πολιτική”. Στο Φεστιβάλ θα δώσουν το “παρών” σημαντικοί Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.

Παρασκευή 28 Ιουνίου έως Τρίτη 2 Ιουλίου: Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του εξόρμηση στη Στερεά Ελλάδα, όπου θα περιηγηθεί τρία βουνά, που δεσπόζουν στην περιοχή (Βαρδούσια, Γκιώνα, Παρνασσός). Πολλά αυτά που έχουν γραφεί για τα τρία βουνά-γίγαντες της Ρούμελης, για την πανίδα, τις διαδρομές, τους γραφικούς οικισμούς, την μεγάλη ιστορία από τα αρχαία, αλλά και τα νεότερα χρόνια. Τηλ. επικοινωνίας 6942460118-6972272562.

Σάββατο 29 Ιουνίου (20.30): Ο Σύλλογος Κρητών Παλλήνης “Το Κρι Κρι” διοργανώνει “Βραδιά Κλήδονα” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Εργατικές Κατοικίες-Κάντζα, Γλυκά Νερά). Τον κόσμο, που αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να δώσει εντυπωσιακό “παρόν”, θα διασκεδάσει το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Κουνάλη. Πέρα από το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα κυριαρχήσουν και οι κρητικές παραδοσιακές γεύσεις, με πιλάφι και βραστό, καλλιτσούνια και άλλα. Τηλ. επικοινωνίας 6973298252.

Κυριακή 30 Ιουνίου έως Κυριακή 7 Ιουλίου: Το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου (Cinema Summer Camp) στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. “Για 8 μέρες 25 έφηβοι-ες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό συναντιούνται σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό, την Παράδοση, την Ιστορία και την Διατροφή της Κρήτης. Εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας, καθώς η ομάδα-κάθε φορά-δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ”.

Τρίτη 2 Ιουλίου (21.30): Μετά τις sold out συναυλίες στην Αθήνα ο Μανώλης Μητσιάς και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη έρχονται στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, με την εκπληκτική μουσική παράσταση “Οι ποιητές μας τραγουδούν”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών (Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Αναγνωστάκη, Γκάτσου, Βαρναλη, Λειβαδίτη, Καβαδία κ.α.), που μελοποίησαν κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Σπανός, Μούτσης, Λεοντής, Ανδριόπουλος,Μικρούτσικος κ.ά.). Τηλ. επικοινωνίας 2821034200. 

Τρίτη 2 Ιουλίου (21.30): Πέρα από τις συναυλίες που θα δώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο το θρυλικό συγκρότημα Dire Straits Legacy, θα εμφανισθεί και στο Ηράκλειο (Θέατρο “Τεχνόπλολις”), με τα ωραιότερα, ίσως, ροκ τραγούδια, που έχουν γραφτεί ποτέ, σε ζωντανή εκτέλεση. 

Πέμπτη 4 Ιουλίου (21.30): Μετά το Ηράκλειο οι θρυλικοί Dire Straits Legacy θα εμφανιστούν και στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Ευκαιρία για τους φίλους του rock να απολαύσουν ζωντανά τα σπουδαιότερα rock τραγούδια, που έχουν γραφτεί ποτέ.Ήδη για τις συναυλίες, που έχει προγραμματίσει το θρυλικό συγκρότημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα. 

Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Ιουλίου: Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα Μεσαράς “Θέμος Κορνάρος”, θέλοντας να τιμήσουν την Μνήμη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και αγωνιστή Θέμου Κορνάρου, συνδιοργανώνουν, στο χωριό του Σίβα Μεσαράς, τριήμερο συνέδριο, με αρκετούς και εκλεκτούς ομιλητές. Η κήρυξη έναρξης του συνεδρίου θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Κυριακή 7 Ιουλίου: Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου.

Παρασκευή 12 Ιουλίου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τους “Πυξ Λάξ” στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, στο Ηράκλειο. Τηλ. επικοινωνίας 2810242977 

Παρασκευή 19 Ιουλίου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη στο Φρούριο Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο.

Παρασκευή 19 έως Κυριακή 21 Ιουλίου: Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού θα διεξαχθεί φέτος για 7η φορά σ΄ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Κρήτης, στις Μέλαμπες Ρεθύμνου. Οργάνωση-διδασκαλία: Γιάννης Μεγαλακάκης. Το σεμινάριο θα διαρκέσει τρεις μέρες και οι συμμετέχοντες του τριήμερου θα μπορούν να διαμείνουν στις Μέλαμπες σε δωμάτια-ξενώνες της επιλογής τους. Τηλ. επικοινωνίας 6971870962.

Δευτέρα 22 Ιουλίου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη στο θέατρο “Τεχνόπολις” (Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 116), στο Ηράκλειο. Τηλ. επικοινωνίας 2810823813

Τετάρτη 24 Ιουλίου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στο θέατρο “Τεχνόπολις” (Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 116), στο Ηράκλειο. Μαζί του: Μιλτιάδης Παπαστάμου, Σταύρος Λαντσιας, Γιώτης Κιουρτζόγλου, Μιχάλης Καπηλίδης. Εισιτήρια: Προπώληση 18 ευρώ, ταμείο 20 ευρώ.Τηλ. επικοινωνίας 2810823813.

Τετάρτη 24 Ιουλίου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Πεδιάδας διοργανώνει Γιορτή Παραδοσιακών Φαγητών με το μουσικό συγκρότημα Μιχάλη Χαρκιολάκη-Βασίλη Τερζάκη.

Τετάρτη 31 Ιουλίου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, στο Ηράκλειο. Τηλ. επικοινωνίας 2810242977.

Παρασκευή 2 Αυγούστου (21.30): Μουσική βραδιά-συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στο Φρούριο Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα 5 Αυγούστου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Πεδιάδας διοργανώνει την Γιορτή του Ξενιτεμένου με συναυλία του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη.

Τετάρτη 7 Αυγούστου (18.00): Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας τιμά τον καθηγητή Πανεπιστημίου Μιχάλη Κασωτάκη και παρουσιάζει το συγγραφικό του έργο. Η εκδήλωση θα γίνει στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Ομιλητές: Πόπη Κασωτάκη, Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη, Γιάννης Χρονάκης, Ευθαλία (Έφη) Μπουκουβάλα, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Κώστας Μπουτζούρης, Γεώργιος Παναγιωτάκης.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου (20.30): Ίσως η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τίτλο “Λευτέρης Παπαδόπουλος: “Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό”. Μια διοργάνωση του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Αντώνης Ρέμος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και άλλοι. Εισιτήρια: Κερκίδες 16, αρένα 18 ευρώ.

Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου: Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει στοΊνι Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ινίου, διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Η Κρητική Αρκαδία από αρχαιτάτων χρόνων έως σήμερα, αλλά και αύριο”, με πρόσκληση σε ιστορικούς, φιλόλογους, αρχαιολόγους, γλωσσολόγους, λαογράφους, ερευνητές και μελετητές του θέματος να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου (18.00): Εκδήλωση-φιλολογικό μνημόσυνο για τον καθηγητή Φυσικής και πρώην πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιώργο Γραμματικάκη, που διοργανώνει το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, στην  δημοτική αίθουσα “Ανδρόγεω 4”, στο Ηράκλειο.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως Σάββατο 2 Νοεμβρίου: Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα. Από τις θεατρικές ομάδες, που θα δηλώσουν συμμετοχή (μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου), θα επιλεγούν από την Επιτροπή Επιλογής Παραστάσεων του Φεστιβάλ, επτά (7) θεατρικά σχήματα και αντίστοιχα επτά (7) αναπληρωματικά. Για περισσότερς λεπτομέρειες στα τηλ. 6948194600-6987745408.

One comment

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ετήσια Κοπή Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας Τιμοθέου 70 στον Βύρωνα.Θα υπάρχει ζωντανή μουσική με πλήρες μενού φαγητό και ποτά στα 10€.Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top