ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθήνα: H ποιητική συλλογή «Chiaroscuro»

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου (20.00) θα παρουσιασθεί  στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5-Στοά Βιβλίου), στην Αθήνα, η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Παπαδάκη, καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο «Chiaroscuro» (Μια ποιητική δοκιμή κι ένα κείμενο σε 3 Πράξεις).

Στον πρόλογο του βιβλίου ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Πανούσης, γράφει:

«H ποίηση του Νίκου Παπαδάκη δεν δραπετεύει στον άχωρο χώρο ή στην ουτοπία της ασύνορης περιήγησης. Από την άλλη, η μορφή, το στυλ των ποιημάτων αναδεικνύει την μοναδικότητα της αφηγηματικής οπτικής γωνίας του ποιητή.Το στυλ της ποίησης του Νίκου Παπαδάκη χαρακτηρίζεται  από μια δραματική ένταση, που δεν ολοκληρώνεται, που μένει μετέωρη και καλεί τον αναγνώστη να συμπληρώσει τον τελικό στίχο (ενός Μύθου, που δεν θα  τελειώσει ποτέ;).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιάννης Πανούσης, Οδυσσέας Ζώρας, Νίκος Φωτόπουλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ο καθηγητής Σπύρος Αραβανής. Απαγγέλλει  η ηθοποιός Τιτίκα Βλαχοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ανδρέας Σιδέρης από τις Εκδόσεις Σιδέρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *