ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρήτη: H μεγάλη κατάκτηση έρχεται!

Δεν είναι πλέον ουτοπία, είναι πραγματικότητα: Τουρισμός και τους χειμερινούς μήνες στην Κρήτη, που σημαίνει στην ουσία 12 μήνες τουρισμός στο νησί.

Όλα δείχνουν, ότι η τάση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, έχει τέτοια δυναμική, που δύσκολα θ’ ανατραπεί, εκτός κι αν γίνουν ασυγχώρητα λάθη από τους υπευθύνους.

Λοιπόν… Για πρώτη φορά το φετινό χειμώνα παρέμειναν ανοικτά οκτώ μεγάλα ξενοδοχεία, σε Ρέθυμνο, στην Αμμουδάρα και τον Ανισαρά, που θα φιλοξενήσουν περίπου 50.000 επισκέπτες από Γερμανία και Ελβετία, όπως επισήμανε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Cretan Holidays Κώστας Μαρκάκης, προσθέτοντας: «Από μας εξαρτάται αυτά τα οκτώ ξενοδοχεία να γίνουν 18 του χρόνου και οι επισκέπτες 100.000. Δεν θα μιλάμε πλέον για μεγαλύτερη  πίτα, αλλά για μια νέα πίτα.»

Με την λειτουργία  και τον χειμώνα των οκτώ κρητικών ξενοδοχείων, θ’ απασχοληθούν περίπου 1.000 εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που τα προηγούμενα χρόνια έμεναν εκτός δουλειάς τους χειμερινούς μήνες.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πόσο σημαντικό  είναι να παραμένουν ανοικτά και τον χειμώνα τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Κρήτη, επί δώδεκα μήνες, και τι θα σημαίνει αυτό για την οικονομική ζωή του νησιού.

Τον χειμερινό πλέον τουρισμό καλούνται να στηρίξουν οι αρμόδιοι κρατικοί και τοπικοί φορείς.  Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που πάει να γίνει κατάκτηση  και που δεν θα πρέπει να χαθεί.

Ποιος Γερμανός, ποιος Σκανδιναβός, ποιος Άγγλος συνταξιούχος, δεν θα περάσει καλά στην Κρήτη και τον χειμώνα; Από αυτό ξεκινούν όλα, γι’ αυτό και η δυναμική, που αναπτύσσεται, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα συνεχισθεί σε πιο έντονους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *