Κρητική Κουζίνα: Φτιάξτε σφακιανή ομελέτα

Ο σεφ Χρήστος Ι. Λάπας και το περιοδικό γαστρονομίας Cretan Food News μας προτείνουν την απόλυτη κρητική νοστιμιά από την πλευρά της “σκληροπυρηνικής” Κρήτης. Για σήμερα, λοιπόν, έχουμε ομελέτα με κολοκύθια και ανθόγαλο από τα… Σφακιά!

Υλικά 

  • 2 κιλά κολοκύθια
  • 600-800 γρ. ανθόγαλο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top