Μαγνήτης οι νοστιμιές της Κρητικής Κουζίνας

Καλός ο ήλιος και η θάλασσα, το τοπίο με τις εκπληκτικές εναλλαγές, αλλά πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται την Κρήτη και για τις νοστιμιές της παραδοσιακής κουζίνας της.

Αιώνες και αιώνες οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού άρεσαν ιδιαίτερα σε ντόπιους και ξένους .Και θα συνεχίζουν να αρέσουν εφόσον, βέβαια, και τα υλικά εξακολουθούν να παραμένουν παραδοσιακά. Ε, δεν γίνεται να φτιάχνεις το περίφημο  φαγητό “ρίφι με σταμναγκάθι” με ρίφι από την Πολωνία.

Τα κρητικά παραδοσιακά πιάτα πριν φτάσουν στο τραπέζι έχουν “ευλογηθεί”, θάλεγε κανείς, από τον ήλιο,το χώμα, τον αέρα της Κρήτης και προπαντός από την αλμύρα της κρητικής θάλασσας. Αυτά τα αγνά φυσικά αρώματα έχουν τα χόρτα, τα λαχανικά, τα κρέατα, ακόμη και τα ψάρια.

Κι όταν βέβαια τα περίφημα αυτά υλικά πέσουν στα χέρια μιας παραδοσιακής μαστόρισσας των γεύσεων της Κρητικής Κουζίνας ή  ενός καλού σύγχρονου σεφ, γίνεται  το θαύμα και της γεύσης και της υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top