ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Οι Γεργιανοί γιόρτασαν τον άγιό τους στην Αθήνα

Οι Γεργιανοί της Αττικής- οι καταγόμενοι από το όμορφο χωριό Γέργερη Ηρακλείου-δεν ξεχνούν κάθε χρόνο τον άγιό τους, που δεν είναι άλλος από τον Άη Γιώργη τον Μεθυστή. Έτσι και φέτος τον γιόρτασαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Ι. Ν. των Αγίων Πάντων, στην Καλλιθέα με αρτοκλασία.

Στη συνέχεια πήγαν  στην γειτονική ιδιόκτητη αίθουσά τους (Λασκαρίδου 72), ήπιαν κρασί  στον άγιό τους, με παραδοσιακούς μεζέδες και έστησαν ένα μικρό γλέντι με το χωριανό τους λυράρη Ηλία Παυλίδη και τον λαουτιέρη Μανώλη Φετοκάκη.

Όμορφη ατμόσφαιρα, παρεΐστικη, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μανώλη Φραγκιαδάκη , μαζί με τους άλλους διοικούντες και τους προηγούμενους προέδρους Φάνη Ξημεράκη  και Γιάννη Κρουσανιωτάκη.

Εκεί βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων Γιώργος Χριστοδουλάκης και Βασίλης Κολυδάκης, κάτι σημαντικό και αισιόδοξο να στέλνει , δηλαδή, εκπροσώπους του το κορυφαίο σωματείο, στα σωματεία – μέλη του..

Οι Γεργιανοί μοιράζουν άρτο έξω από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα.

Ο πρόεδρος των Γεργιανών Μανώλης Φραγκιαδάκης με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων Γιώργο Χριστοδουλάκη και Βασίλη Κολυδάκη.

Το μουσικό συγκρότημα: Ηλίας Παυλίδης (λύρα) και Μανώλης Φετοκάκης (λαούτο)

Από αριστερά: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Γιώργος Παττακός, Μανώλης Φραγκιαδάκης, Γιάννης Κρουσανιωτάκης.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *