“Έφυγε” ο πρώην πρύτανης Χρήστος Νικολάου

Δεν τα κατάφερε ο πρώην πρύτανης, Χρήστος Νικολάου και χθες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υπεβλήθη στο ΠΑΓΝΗ, καθώς υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο Χρήστος Νικολάου έφυγε σε ηλικία 61 ετών.

Ο Χρ.Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου έκανε και τις σπουδές του. Πήρε το Διδακτορικό του το 1982 από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Ηταν ερευνητής στo Ερευνητικό Κέντρο Watson της IBM στα Yorktown Heights στις ΗΠΑ. Αργότερα ήρθε στην Κρήτη και έφτασε στα ανώτατα ακαδημαϊκά αξιώματα μέχρι και τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβαναν Κατανεμημένα Συστήματα, Λειτουργικά Συστήματα και Παράλληλο Προγραμματισμό.

Ανακοίνωση από τον Πρύτανη, Ευρ.Στεφάνου

Με συντριβή αναγγέλλω στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου και ακριβού φίλου Χρήστου Νικολάου, πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος. Οι σκέψεις μας στις πολυαγαπημένες του Βασιλική και Λουκία. Ευριπίδης Στεφάνου. Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Π.Κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Νικολάου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και ενός από τους κορυφαίους καθηγητές της Επιστήμης των Υπολογιστών στον τόπο μας, με γόνιμη και σημαντική  πορεία στη δημόσια ζωή.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top