“Ανεβασμένη” η πληρότητα στην Ελούντα

Οι άδειες τσέπες των Ελλήνων, ο άστατος καιρός, ο πρώιμος ερχομός του Πάσχα στα μέσα Απριλίου και οι… αναποφάσιστοι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής θα καθορίσουν όπως όλα δείχνουν την τουριστική κίνηση τη φετινή εορταστική περίοδο.

Οι κρατήσεις εμφανίζουν υστέρηση σε όλη τη χώρα σε σύγκριση με πέρυσι και οι περισσότερες μονάδες παραμένουν κλειστές. Ο λόγος είναι ότι αμέσως μετά το Πάσχα ακολουθεί «νεκρή» περίοδος τουλάχιστον 2-4 εβδομάδων έως ότου αρχίσουν να καταφθάνουν μαζικά οι ξένοι τουρίστες, οπότε θα υποχρεώνονταν να λειτουργούν με άδεια δωμάτια. Κι επειδή η στρόφιγγα των προκαταβολών από το εξωτερικό έχει κλείσει για τους Έλληνες ξενοδόχους και η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη, πολλοί ξενοδόχοι επέλεξαν να γλιτώσουν τα λειτουργικά κόστη που συνεπάγεται το πρόωρο άνοιγμα των μονάδων τους (επισκευές, προσλήψεις προσωπικού κ.λπ).

Ικανοποιητικές πληρότητες την ίδια στιγμή καταγράφουν τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σε δημοφιλείς Πασχαλινούς προορισμούς όπως την Κέρκυρα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χίο, τη Ζάκυνθο, την Πάρο και τη Νάξο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Ρόδο αλλά και κοντινά προς την Αττική νησιά όπως η Ύδρα, η Αίγινα , η Τζιά και η Άνδρος.

Γύρω στο 50% κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ “ανεβασμένη” είναι ήδη η Ελούντα, με την πληρότητα σε 18 από τα 51 καταλύματα που διαθέτει η περιοχή, να φθάνει το 65%. Είναι προφανές ότι η περιοχή απευθύνεται σε ταξιδιώτες … υψηλού budget καθώς στην περιοχή κυριαρχούν οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με το κόστος της διαμονής να ανέρχεται σε μεγάλα ποσά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top