Γεύσεις χοχλιού στο Νέο Ηράκλειο!

Για μια ακόμη χρονιά τα “Χοχλιδομαγειρέματα”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κρητών Νέου Ηρακλείου, σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία.

Περισσότερα από 300 άτομα στην μεγάλη αίθουσα του “Πολύκεντρου” του Δήμου Νέου Ηρακλείου, απόλαυσαν τις καταπληκτικές γεύσεις του κρητικού χοχλιού.

Περίπου 35 κατσαρόλες με διαφορετικές συνταγές και μαγειρέματα, αλλά με κυρίαρχο πρώτο υλικό τον χοχλιό, είχαν φέρει οι γυναίκες του Συνδέσμου, με γεύσεις, που άρεσαν σε όλους, ακόμη και σε άτομα, που δεν είχαν ξαναφάει σαλιγκάρια.

Εκτός από τις κατσαρόλες με χοχλιούς με μάραθα, με αγριόχορτα, με πατάτες και κολοκυθάκια, με κρεμμύδια (στιφάδο), με ρύζι, με χόντρο, με χλωροκούκια, έβγαιναν ζεστοί κι οι μπουμπουριστοί, που ψήνονταν στον υπαίθριο χώρο.

Όλα αυτά Κυριακή 26 Απριλίου, το μεσημέρι, σε μια αίθουσα, όπου είχαν στρωθεί τραπέζια για περισσότερα από 300 άτομα.

Τα χοχλιδομαγειρέματα συνόδευαν φάβα, βραστά μαυρομάτικα φασολάκια, ανθότυρος, ενώ πάνω από τα τραπέζια δεν έλλειπαν, λόγω της επικείμενης πρωτομαγιάς, και τα ματσάκια με άνθη.

Μετά το χοχλιδοφαγοπότι, ακολούθησε κρητικό γλέντι, που συνεχίστηκε για πολλές ώρες, με το συγκρότημα του Πέτρου Σαριδάκη.

Δείτε φωτογραφίες:

IMGP0003

Χοχλιοί…

IMGP0002

Χοχλιοί…

IMGP0002

Διοικούντες και μέλη των χορευτικών του συλλόγου

IMGP0001

Εδώ ψήνονται οι μπουμπουριστοί…

IMGP0001

IMGP0001

Χοχλιοί…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top