Γιακουμάκης: Ένας κρητικός στη Γλασκώβη

Ο κρητικός ποδοσφαιστής Γιώργος Γιακουμάκης, που πέρυσι διέπρεψε στα ολλανδικά γήπεδα, σημειώνοντας 26 γκολ με την φανέλα της Φένλο, πήρε μεταγραφή για την ομάδα Σέλτικ της Σκωτίας έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Σέλτικ αγωνίζεται και ο Ελληνας τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας, ενώ πριν από χρόνια στην ίδια ομάδα αγωνίστηκε και ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 9 Δεκεμβρίου 1994 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ατσαλένιο (ΠΟΑ) Ηρακλείου από τα τμήματα υποδομής. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία σε ηλικία 17 ετών.

To 2012 πήρε μεταγραφή για την ομάδα τουΠλατανιά Χανίων πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στη Super League στις 30 Δεκεμβρίου 2012 ,

Με τον Πλατανιά αγωνίστηκε συνολικά σε 59 παιχνίδια στη Super League σημειώνοντας 14 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2014 δόθηκε ως δανεικός από τον Πλατανιά Χανίων στην Επισκοπή Ρεθύμνου για ένα εξάμηνο και είχε απολογισμό 11 εμφανίσεις και 2 γκολ.

Στις 26 Ιουνίου του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας με δικαίωμα της ΑΕΚ για επέκταση της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδος που η ομάδα του νίκησε 0–4. Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε το αξέχαστο νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (1-2), Το γκολ αυτό του Γιακουμάκη που σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης ήταν και το πρώτο του με την φανέλα της ΑΕΚ στον θεσμό του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2019 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στονΟΦΗ για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς. Τον Μάρτιο του 2020 δόθηκε δανεικός στην Γκούρνικ Ζάμπζε.

Τον Αύγουστο του 2020 αποκτήθηκε από την ΦΦΦ Φένλο για 200.000 ευρώ με διετές συμβόλαιο. Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματα σκόραρε χατ-τρικ εναντίον την Έμμεν, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές με τη Φένλο, πραγματοποιώντας ρεκόρ συλλόγου, και παράλληλα φτάνοντας στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τη Βίλεμ σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, κάνοντας την ανατροπή του σκορ. Ακολούθως σκόραρε καρέ τερμάτων εναντίων της Ντε Χάαγκ, φτάνοντας τα 16 γκολ πρωταθλήματος. Την 19η αγωνιστική εναντίον της Φίτεσε σκόραρε άλλο ένα καρέ τερμάτων, φτάνοντας τα 20 τέρματα. Είναι το δεύτερο ταχύτερο που ένας παίκτης φτάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Με τα 11 γκολ που σημείωσε τον Ιανουάριο στο πρωτάθλημα, ο Γιακούμακης ανακηρύχθηκε από την IFFHS πρώτος σκόρερ του μήνα σε όλο τον κόσμο. Ανακηρύχθηκε επίσης παίκτης του μήνα Ιανουαρίου για την Έρεντιβιζι. Στον προημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην Ναϊμέγκεν σκόραρε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ, βοηθώντας την ομάδα να περάσει στα ημιτελικά. Ολοκλήρωσε την σαιζόν με 26 γκολ και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, όμως η Φένλο υποβιβάστηκε.

(Με στοιχεία από την wikipedia)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top