Η Τερέζα Στράτας επίτιμη διδάκτωρ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την κορυφαία υψίφωνο Τερέζα Στράτας (Αναστασία Στρατάκη), που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή  με αποκορύφωμα η τιμητική βραδιά – αφιέρωμα για την Κισσαμο-Αποκορωνιώτισσα στην καταγωγή γυναίκα – μύθο της Όπερας, την Πέμπτη 28 Μαΐου (20.00) στο θέατρο “Ολύμπια”, στο κέντρο της Αθήνας.

IMGP0001

Ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλαδα Ρόμπερτ Πεκ με την Αγγελική Στρατάκη και τον Γιάννη Τερεζάκη, συγγενείς και συγχωριανοί των γονιών της μεγάλης σοπράνο Τερέζας Στράτας (Αναστασίας Στρατάκη).

Στο μεταξύ μετά την προβολή ντοκιμαντέρ στο φουαγέ του “Ολύμπια” την Κυριακή 24 Μαΐου, δόθηκε και συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο την Τρίτη 26 Μαΐου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη, να λέει, ανάμεσα στ’ άλλα:

“Η Τερέζα Στράτας γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 26 Μαΐου του 1938, στο Τορόντο του Καναδά από μετανάστες γονείς από την Κρήτη και η βραδιά – αφιέρωμα είναι ένας οφειλόμενος φόρος τιμής σε μια καλλιτέχνιδα, με πολλές ανεπανάληπτες ερμηνείες στις κορυφές της Παγκόσμιας Όπερας στα 36 χρόνια της καριέρας της. Δυστυχώς στην Ελλαδα εμφανίσθηκε μόνο μια φορά, το1961 στο Ηρώδειο με την όπερα “Ναυσικά”, γράφοντας οι κριτικοί της εποχής, ότι “κατέκτησε εξ εφόδου το αθηναϊκό κοινό”.

IMGP0002

Από τη συνέντευξη τύπου στη Λυρική Σκηνή

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις για την Τερέζα Στράτας θα κλείσουν με την αναγόρευσή της, ομόφωνα, σε “Επίτιμο Διδάκτορα”του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Μοισικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Μαλιάρας, καθηγητής σ’ αυτό το Τμήμα. Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαΐου (11.00), στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top