Η 8η Δεκεμβρίου αποφράδα ημέρα για την Κρήτη

Η 8η Δεκεμβρίου είναι μια αποφράδα ημέρα για την Κρήτη. Στις 8 Δεκεμβρίου 1966 βυθίστηκε το οχηματαγωγό “Ηράκλειον” στη Φαλκονέρα, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, τρία χρόνια αργότερα, έπεσε αεροπλάνο της Ολυμπιακής της γραμμής Χανιά-Αθήνα, στην Κερατέα.

Το αεροσκάφος της πτήσης Ο.Α. 954 απογειώθηκε από τα Χανιά για την Αθήνα με 85 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Δεν σώθηκε κανείς!..Η πτώση του μοιραίου αεροπλάνου σημειώθηκε, ώρα 20.45.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε στην ανατολική πλαγιά του Πανείου όρους, στην κορυφή Κερατοβούνι (υψόμετρο 480 μέτρα) και συνετρίβη με το εμπρόσθιο τμήμα του σε χαράδρα. Όλοι οι επιβαίνοντες, και οι 90, σκοτώθηκαν ακαριαία. Τα αίτια της πτώσης: Βλάβη στη ραδιοπυξίδα και καιρικές συνθήκες.

Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών ήταν κρητικοί. Ανάμεσά τους και ο 24χρονος Γιώργος Συμβουλάκης, φοιτητής και πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών, στην Αθήνα,  και αδελφός της Στέλλας Κουρή-Συμβουλάκη, ισόβιας προέδρου του σωματείου της Αττικής “Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων”

Φωτό: flight.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top