Μικρό γουρουνόπουλο στον φούρνο

Άλλο ξυλόφουρνος κι άλλο ηλεκτρικός φούρνος. Επίσης, άλλο το κρέας από γουρουνόπουλο 6-7 κιλών τα παλιότερα χρόνια στην Κρήτη κι άλλο το κρέας από γουρουνόπουλο , που θα αγοράσεις από το σημερινό κρεοπωλείο ή από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου…

Ωστόσο… η παραδοσιακή κρητική συνταγή μπορεί να συμβάλει, ώστε να έχεις ένα νόστιμο αποτέλεσμα, ψήνοντας το μικρό γουρουνόπουλο, που αγόρασες από το σημερινό κρεοπωλείο, στον ηλεκτρικό φούρνο της κουζίνας σου.

Η παραδοσιακή κρητική συνταγή είναι από την πρόεδρο της Παγκρήτιας ‘Ενωσης Απανταχού Γυναικών Μαίρη Τζανάκη:

ΥΛΙΚΑ

1 γουρουνόπουλο 6-7 κιλών

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

Κύμινο

Ξύδι

Πιπέρι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά το γουρουνόπουλο  κι αφαιρούμε με το ξυραφάκι τυχόν τρίχες από το δέρμα του, το πλένουμε καλά κι από το προηγούμενο βράδυ το αλατίζουμε και το περνούμε μέσα κι έξω με το ανάλογο ξύδι, κύμινο και πιπέρι. Το ξύδι είναι απαραίτητο και για να “σπάσει” η μυρωδιά του χοιρινού κρέατος.

Αφού το ετοιμάσουμε, το βάζουμε σ’ ένα ταψί με λίγο λάδι, αφού το μικρό γουρουνόπουλο δεν έχει πάχος και λίπος.

Την άλλη μέρα παίρνουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε σε άλλο ταψί και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα το ταψί. Για μισή ώρα περίπου κρατούμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνομε το γουρουνόπουλο για άλλες 4-5 ώρες σε χαμηλή φωτιά, έτσι ώστε τα υλικά να διασκορπισθούν και να δέσουν μεταξύ τους.

Καλή όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top