Οι ολιγάρχες θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα ελληνικά “φιλέτα”

Με αφορμή κάποιες αποσπασματικές αναφορές στον ελληνικό τύπο σε δημοσίευμα της Rheinische Post και την “ερμηνεία” δηλώσεων που έκανε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στη γερμανική εφημερίδα, παραθέτεται αυτούσια η δήλωσή του:

“Οι διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν πρόκειται να εξέλθουμε από αυτό το αδιέξοδο και την κατάσταση που επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και κοινωνία εάν δεν γίνουν παραχωρήσεις εκατέρωθεν και βρεθεί ένας συμβιβασμός βιώσιμος για την Ελλάδα. Αυτό δυστυχώς ακόμα δεν διαφαίνεται. Φαίνεται, πως και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα. Για μια ριζική μεταβολή στις διαπραγματεύσεις και την αλλαγή νοοτροπίας δεν υπάρχει απαραίτητη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει και αντίστοιχη πλειοψηφία στο γερμανικό κοινοβούλιο για περαιτέρω βοήθεια ή για ένα τρίτο πακέτο βοηθείας.

Έτσι, η Ελλάδα ολισθαίνει προς μια κατάσταση με παράλληλο νόμισμα. Το κράτος θα αναγκαστεί μακροπρόθεσμα να εκδώσει υποσχετικές για να αντεπεξέλθει στις κρατικές δαπάνες. Όλα αυτά σε βάρος του ελληνικού λαού, των φτωχών και της μεσαίας παραγωγικής τάξης και ενώ οι πάμπλουτοι και ολιγάρχες θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα ελληνικά “φιλέτα”, εκμεταλλευόμενοι την κρίση”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top