Ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα στην Κρήτη

Συνεχίζονται με αυξητικές τάσεις οι ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ, μετά την απόφαση του Συμβούλιου Συστημικής Σταθερότητας να κλείσουν οι τράπεζες για έξι εργάσιμες μέρες!

Στα τραπεζικά καταστήματα της χώρας θα μπει λουκέτο, τουλάχιστον, μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος. Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, το ανώτατο όριο θα φθάνει τα 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημερα τα ΑΤΜ θα παραμείνουν κλειστά (προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τους περιορισμούς αναλήψεων) και θα ανοίξουν ξανά από την Τρίτη.

Οι ραγδαίες εξελίξεις δεν άφησαν ατάραχους τους Κρητικούς, που από τα ξημερώματα του Σαββάτου προσπαθούν να πιάσουν σειρά μπροστά από τα ΑΤΜ!

Οι ουρές είναι ακόμη μεγαλύτερες στα βενζινάδικα της μεγαλονήσου, με τους οδηγούς να σπεύδουν για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους!

Τη διαβεβαίωση ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες παρείχε το βράδυ της Κυριακής, πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κλειστά ως τς 6 Ιουλίου και βλεπουμε…

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.

Τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα  ΑΤΜ, ενώ, γίνεται προσπάθεια να αρχίσουν να βγάζουν χρήματα είτε το βράδυ της Δευτέρας είτε από το πρωί της Τρίτης.

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι το όριο ανάληψης από τα μηχανήματα θα είναι 150 ευρώ, ενώ, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρότερο όριο, περίπου 60 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top