ΟΦΗ: Ο Λάζαρος Λάμπρου “έλαμψε” στα Γιάννενα

Με το ζόρι και πολύ καρδιοχτύπι κράτησε την ισοπαλία (1:1) ο ΟΦΗ στα Γιάννενα, αν και προηγήθηκε στο σκορ. Καθόλου ευχάριστα τα μηνύματα από τον αγώνα αυτό για την κρητική ομάδα, που χρειάστηκε πολλή τύχη για να μη χάσει τελικά.

Ποιο ήταν αυτό που δεν είχε ο ΟΦΗ στα Γιάννενα; Το πάθος, η απαιτούμενη μαχητικότητα από τους περισσότερους παίκτες κι ευτυχώς, που είχε τον Λάζαρο Λάμπρου, που έλαμψε, δίνοντας πνοή και ορμητικότητα στην επίθεση, αλλά και σε όλη την ομάδα. Άλλωστε εκείνος κέρδισε το πέναλτυ που μετέτρεψε ο Νέιρα σε γκολ.

Δεν είχε άλλους Λάμπρου ο ΟΦΗ κι αυτή ήταν η βασική αιτία, που τα Γιάννινα έφτασαν τόσες φορές σε τελικές. Χωρίς πάθος και μαχητικότητα τα κενά ήταν πολλά στην ενδεκάδα του ΟΦΗ, που, ιδιαίτερα, το δεύτερο ημίχρονο έγιναν αφετηρία πολλών κινδύνων.

Και μόνο το γεγονός, ότι στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν περίπου 15 κλεψίματα, καταδείχνει, ότι αρκετοί παίκτες του ΟΦΗ δεν ήταν συγκεντρωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα, ορισμένοι, μάλιστα, θύμιζαν σχεδόν περιπατητές…

Με τέτοια νοοτροπία η ομάδα του ΟΦΗ δεν πρόκειται να πάει σε επιτυχίες, όσο κι αν ο Νίκος Νόπλιας απλώσει στο χορτάρι τις καλύτερες ιδέες και συστήματα.

Πριν τα συστήματα είναι το πάθος, η κινητικότητα, η μαχητικότητα, το “μαχαίρι στα δόντια”, αν θέλετε. Μόνο έτσι, άλλωστε, διευκολύνονται και γίνονται πράξη οι καλές ιδέες και τα κα΄λά συστήματα. Χωρίς βενζίνη το αυτοκίνητο, όσο τέλειο από άλλες πλευρές κι αν είναι, δεν μπορεί να τρέξει.

Το να αγωνίζονται, ωστόσο, οι παίκτες του ΟΦΗ με ασίγαστο πάθος και μαχητικότητα, δεν είναι τόσο απλό. Απαιτείται να κάνει το ίδιο και η διοίκηση, απαιτείται να εμπεδοθεί ανάλογη κουλτούρα κι ανάλογη φιλοσοφία βαθειά μέσα στο κλαμπ. Να υπάρξουν κανόνες, να ξεκινά από αυτό το σημείο η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας.

Με άλλα λόγια: Παίκτες, που δεν μπαίνουν στο γήπεδο για να τα δώσουν όλα δεν θα έχουν θέση στον ΟΦΗ. Καλύτερα ένας άπειρος νεαρός παίκτης, που θα τα δίνει όλα, παρά ένας άλλος έμπειρος παίκτης, που θα κάνει εκπτώσεις στον τομέα αυτό. Ουδείς περιπατητής, όλοι μαχητικοί, με “συνολική ψυχή” για τη νίκη.

Αυτό είναι θεμελιώδες στο χτίσιμο μιας ομάδας, πέρα από ασκήσεις επί χάρτου και συστήματα. Χωρίς μαχητικότητα και πάθος τα συστήματα είναι ανεφάρμοστα, δημιουργούνται κενά σε μια ενδεκάδα, που δεν καλύπτονται με άλλο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top