Ο Δήμος Ρεθύμνου κάνει επισκέψιμο, πανέμορφο σπήλαιο στο Γεράνι

Μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση από τον Δήμο Ρεθύμνου κι έναν από τους κορυφαίους δημάρχους της Κρήτης, τον Γιώργο Μαρινάκη. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται πλέον η αξιοποίηση του πανέμορφου Σπηλαίου Γερανίου, αν κρίνει κανείς από την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνου.

Ο Δήμος Ρεθύμνου, λοιπόν, προκηρύσσει τη διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής, για την ανάθεση κατασκευής του έργου αξιοποίησης του σπηλαίου Γερανίου.

Προβλέπεται προϋπολογισμός 110.339,68 ευρώ για οικοδομικές εργασίες και 58.060 ευρώ για ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι προσφορές μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι τις 14 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.

Στις 16 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Το σπήλαιο Γερανίου βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Ρεθύμνου, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή “Κυανή Ακτή”. Η έκτασή του καλύπτει 1200 τ.μ. κι έχει εντυπωσιακό πανέμορφο διάκοσμο με σταλαγμίτες στους έξι συνολικά θαλάμους, που διαθέτει.

Ανακαλύφθηκε, πιο σωστά εντοπίστηκε, πριν 53 χρόνια, το 1969, όταν γίνονταν εκβραχισμοί στην περιοχή Καμάρι του δημοτικού διαμερίσματος Γερανίου, προκειμένου να κατασκευαστεί η γέφυρα, που εξυπηρετεί σήμερα την εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top