Ο Κωστής Χατζηδάκης θυμάται τον πατέρα του

Ένα κείμενο, που ανέβασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο instagram:

” H 28η Οκτωβρίου με συγκινεί προσωπικά περισσότερο από όλες τις άλλες μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας!

Για τον πολύ απλό λόγο ότι εγώ για όλα αυτά που σήμερα γιορτάζουμε άκουγα από τότε που ήμουν παιδί από τον πατέρα μου,(στη φωτογραφία) ο οποίος ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού πολέμησε, τραυματίστηκε και έχασε το ένα του μάτι στη Βόρειο Ήπειρο.

Τώρα που βρίσκομαι στον τόπο μου, στο Ρέθυμνο, για να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση στη δοξολογία και την παρέλαση, έρχονται εντονότερα στη μνήμη μου οι διηγήσεις του πατέρα μου, όταν ήμουν παιδί, για τον πόλεμο.

Θυμάμαι με μεγάλη συγκίνηση όσα μας έλεγε για το πώς τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου 1941. Και πώς στη συνέχεια σώθηκε, καθώς ένας συμπολεμιστής του, ο Γιάννης Κάββαλος, τον μετέφερε για χιλιόμετρα στους ώμους του, μέχρι το ορεινό χειρουργείο! Εννοείται ότι τους έδενε αδελφική φιλία για πάντα.

Θυμάμαι επίσης με πόση ευγνωμοσύνη βίωνε την περίθαλψη και την συμπαράσταση από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αλλά και τη συγκινητική υποδοχή στους δρόμους της Αθήνας όταν οι τραυματίες επέστρεφαν από το μέτωπο. Όταν όλοι οι Έλληνες είχαν γίνει ένα! Νομίζω ότι ακόμα και τότε που τα έλεγε, έπαιρνε για μια ακόμα φορά δύναμη!

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 ήταν ένας γενναίος αγώνας για την ελευθερία και την πατρίδα. Όσα όμως μου διηγούνταν ο πατέρας μου με έκαναν να πιστεύω ένα ακόμη πράγμα: Ότι αν εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε σε μια υπόθεση, οργανωθούμε σωστά και θυμηθούμε ότι μας ενώνει όλους το ίδιο αίμα, αφήνοντας στην άκρη τη διχόνοια, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!
Τιμή και δόξα στους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top