Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πριναράκη

Ο Μιχάλης Πριναράκης υπογράφει το βιβλίο του για τους Μάνο Δερμιτζάκη και Αριστόδημο Δρυγιαννάκη

“Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να διδάσκεται στα σχολεία. Δεν αφορά μόνο τη  ζωή του Πριναράκη. Μιλάει και για ένα κομμάτι της ιστορίας της Κρήτης”.

Αυτό τόνισε ο συγγραφέας Δημήτρης Αετουδάκης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη

1834306Πριναράκη “Μεγαλώνοντας στην σκιά των πολέμων και των πολεμιστών”, που διοργάνωσε η “Παγκρήτιος” και οι εκδόσεις “Ταξιδευτής” την Δευτέρα 16 Μαρτίου στην αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

“Ο Μιχάλης Πριναράκης θεωρείται ως ο καλύτερος κρητικός λαϊκός αφηγητής.Είναι εξαιρετικός στον προφορικό λόγο. Σας διαβεβαιώνω, ότι είναι ιδιαίτερα χαρισματικός και στον γραπτό λόγο. Μεταδίδει στον αναγνώστη αυτό που θέλει να πει. Κι αυτό είναι, που μετράει πολύ σ’ ένα βιβλίο”, πρόσθεσε.

Για το βιβλίο και την προσωπικότητα του Μιχάλη Πριναράκη μίλησαν ακόμη ο Μιχάλης Παπαδάκης,επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και επίτιμος πρόεδρος του ΑΣΕΠ και ο πρόεδρος της “Παγκρητίου” Γεώργιος Μαριδάκης,που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης.

Από αριστερά: Γεώργιος Μαριδάκης, Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Αετουδάκης, Κώστας Παπαδόπουλος

Από αριστερά: Γεώργιος Μαριδάκης, Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Αετουδάκης, Κώστας Παπαδόπουλος

Ποιο είναι το περιεχόμενο του βιβλίου; Είναι αυτό που λέει ο τίτλος: Τα όσα έζησε ο συγγραφέας από την παιδική του ηλικία, που συνέπεσε με την γερμανική κατοχή στην Κρήτη, όσα έζησε αργότερα στην επαγγελματική του πορεία και την Ασφαλιστική Επιστήμη και βέβαια στον αγαπημένο του χώρο του Κρητικού Λαϊκού Πολιτισμού, με αναφορά και στα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος στην “Παγκρήτιο”.

Μιχάλης Πριναράκης: “Παρά τα δραματικά παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, πάντα πίστευα πως η ζωή του ανθρώπου είναι το υπέρτατο αγαθό, με το οποίο η φύση τον προίκησε. Αρκεί η διαχείρηση του αγαθού αυτού να γίνει προτάσσοντας τις αρετές με τις οποίες είναι προικισμένος και όχι τις κακίες , που δεν λείπουν κι αυτές από την φαρέτρα της ανθρώπινης νόησης. Η επιστήμη και ο πολιτισμός, ήταν δύο χώροι που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μου από την νεαρή μου ηλικία. Σε αυτούς αφοσιώθηκα  μεγαλώνοντας, πιστός στις ηθικές αρχές και αξίες που κουβαλούσα από τους γονείς  και τους δασκάλους μου”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top