Προτομή Δασκαλογιάννη σε πλατεία στο Περιστέρι

Η πρώτη προτομή Δασκαλογιάννη εκτός Κρήτης είναι γεγονός. Ο θρυλικός επαναστάτης Ιωάννης Βλάχος Δασκαλογιάννης, που πέρασε στην αιωνιότητα με τον μαρτυρικό θάνατό του πριν 244 χρόνια σε πλατεία του Ηρακλείου, κοσμεί μια πλατεία στο Περιστέρι, την παλιά πλατεία Μπουρναζίου, στην οποία είχε δοθεί τ’ όνομά του, αμέσως μετά την δημιουργία της, το 1957.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής (έργο του καθηγητή – γλύπτη  Γεωργιλάκη), που έγινε πραγματικότητα, με τις προσπάθειες του Συλλόγου Κρητών Περιστερίου, του Δήμου Περιστερίου και ιδιαίτερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όλα ήταν πατριωτικά, αλλά και αισθητικά, καλά φροντισμένα από τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου και τον Γιάννη Κριαράκη, που είχε πάρει το βάρος της υλοποίησης της εκδήλωσης.

Χαιρετισμοί – ομιλίες  έγιναν από την πρόεδρο Κρητών Περιστερίου Βικτώρια Λιλιμπάκη, τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, ενώ ενδιάμεσα και προς το τέλος η ζωντανή κρητική μουσική από το συγκρότημα του Γιώργη Καραγιώργη και οι κρητικοί χοροί, γέμισαν Κρήτη την πλατεία.

Σίγουρα οπό το βάθος των 244 ετών κι από εκεί ψηλά, που βρίσκεται ο Δασκαλογιάννης θα ευχαριστεί όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής πατριωτικής και πολιτιστικής πρωτοβουλίας.

Παραβρέθηκαν: Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής από το “Ποτάμι”), Μιχάλης Καρχιμάκης (πρώην βουλευτής και υπουργός), Γιάννης Μανιαδάκης (υποψήφιος βουλευτής ΝΔ), οι πρόεδροι Μανώλης Πατεράκης (Π.Ο.Κ.Σ.), Γεώργιος Μαριδάκης (Παγκρήτιος), Χαράλαμπος Σαλβαράκης (Κρητική Εστία), αλλά και αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι σωματείων.

Δείτε φωτογραφίες:

IMGP0001

 

IMGP0003

IMGP0005

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης έχει παραλάβει τιμητική πλακέτα από την πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Περιστερίου Βικτώρια Λιλιμπάκη.

IMGP0001

IMGP0001

IMGP0003

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top