Σουφλέ τυριών με ανθότυρο, φέτα, κεφαλοτύρι!

Υλικά για 4 άτομα

  • 100γρ. ανθότυρος, τριμμένος
  • 100γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 100γρ. φέτα, τριμμένη
  • 100γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 100γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 50γρ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
  • 20γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
  • 40γρ. βούτυρο
  • 5 ασπράδια αυγού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τον κρόκο και όλα τα τυριά εκτός του gouda. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ των τυριών. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να φουσκώσουν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, προσθέτοντας το gouda στην κορυφή του ατομικού σκεύους.
Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε σε ένα μεγάλο σκεύος στο φούρνο και να το σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή: cretanfoodnews.gr / Χρήστος Ι. Λάπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top