Συρτάκι: Aτέλειωτη αλυσίδα χορευτών στο Ενετικό Λιμάνι

Ένα θέμα, που μπορεί να κάνει τον γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα, αλλά να αναρτηθεί και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και να διαφημίσει την πόλη των Χανίων, όσο οτιδήποτε άλλο και δωρεάν…

Πολλές οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στα Χανιά από την Κυριακή 26 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Αυγούστου, για τα “90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης”.

Ομιλίες, συναυλίες, προβολές ταινιών, εκθέσεις, όλες γύρω από την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα και Κρητικού, που, βέβαια, έχει καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από τον Γαλατά Χανίων.

Η πιο θεαματική εκδήλωση, πάντως, θα είναι εκείνη , που θα συνθέσουν οι Χανιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, την Τετάρτη 29 Ιουλίου, το βράδυ, στο Ενετικό Λιμάνι, καθώς θα δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα χορού, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του Λιμανιού , χορεύοντας τον χορό του Ζορμπά, το περίφημο και, παγκόσμιο πλέον, συρτάκι, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, με την συμμετοχή και των παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων των Χανίων.

Ο χώρος-το Ενετικό Λιμάνι -το Συρτάκι-ο παγκόσμιας φήμης χορός- και φυσικά το υψηλό όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όλα αυτά έχουν την δυναμική να προσδώσουν μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας στο γεγονός.

Αρκεί η όλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Ενετικό Λιμάνι, να έχει πειθαρχία, ομορφιά, αρμονία, να έχει αυτό, που λέμε με μια λέξη: «Επίπεδο»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top