Φτιάξτε αγριάδια (θράψαλα) με φασολάκια!

Ένα καλοκαιρινό φαγητό – συνηθισμένο και ιδιαίτερα αγαπητό – στην Κάρπαθο, είναι  τα Αγριάδια (θράψαλα) με φασολάκια. Δείτε τη συνταγή από τη Νίκη Λάμπρου-Ψαρομάτη:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αγριάδια (4-5 μέτρια κομμάτια)

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

2-3 ξερά κρεμμύδια

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι νερό

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα αγριάδια, προσέχοντας να μη φύγει το μελάνι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε ελαφρά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.

Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας και το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και μετά ρίχνουμε τα φασολάκια.Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 1/2 ώρα περίπου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top