Φτιάξτε κολοκυθοπαστίτσα Απειράνθου!

Η κολοκυθοπαστίτσα, μια από τις πιο γνωστές παραδοσιακές συνταγές της Απειράνθου, είναι ένα είδος ασκέπαστης πίτας στο τηγάνι με γλυκό κολοκύθι, αλεύρι, κρεμμύδια και καυτερές πιπεριές.

Υλικά
1 βαθύ πιάτο γλυκοκολόκυθο κομμένο
1 βαθύ πιάτο κρεμμύδια ξερά
5-6 κουταλιές αλεύρι
2 πιπερίτσες καυτερές (τουρκάκια)
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα κομμάτι γλυκοκολόκυθο, το καθαρίζετε από τους σπόρους και εξωτερικά. Με ένα μαχαιράκι το κόβετε φετάκια λίγο ψιλότερα από τις τηγανητές πατάτες (όπως κόβουμε το κυδώνι για γλυκό). Γεμίζετε ένα βαθύ πιάτο. Το ίδιο κάνετε και με τα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε ένα λεκανάκι, τα αλατίζετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Αφήνετε 10 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το αλεύρι, τα τουρκάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε. Σε ένα τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι να κάψει και ρίχνετε μέσα το μείγμα μέχρι επάνω. Με μία κουτάλα τρυπητή το πιέζετε ελαφρά να στρωθεί. Μόλις τηγανιστεί από τη μια μεριά γυρίζετε με ένα καπάκι το πάνω-κάτω, όπως την ομελέτα. Αν χρειαστεί, το ξαναγυρίζετε. Το βγάζετε με το καπάκι και το σερβίρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα.

Tip

Δοκιμάστε την και με μπούκοβο.
Πηγή: greekguide.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top