Αλμυρές τυρόμπαλες-Συνταγή: Χρήστος Λάπας

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 100γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 100γρ. μυζύθρα, τριμμένη
  • 50γρ. φέτα, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 150ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κύμινο
  • 1/4 μάτσο μαϊντανό
  • 2 αυγά (για το πανάρισμα)
  • 200γρ. φρυγανιά, τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 200γρ. καλαμποκάλευρο (για το πανάρισμα)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει εύπλαστο. Βάζουμε το μίγμα στη συντήρηση για περίπου 30 λεπτά ώστε να «σφίξει». Σε δυο μικρά μπολ προσθέτουμε στο ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε και στο άλλο τη φρυγανιά μαζί με το καλαμποκάλευρο. Πλάθουμε το μίγμα των τυριών σε μικρές μπάλες, και μετά τις περνάμε από το αυγό και στη συνέχεια από το μίγμα του καλαμποκάλευρου και της φρυγανιάς ώστε να παναριστούν.
Για το καλύτερο αποτέλεσμα στο τηγάνισμα, καλό θα είναι να αφήσουμε το μίγμα να σφίξει στη συντήρηση για μερικές ώρες και αν υπάρχει έλλειψη χρόνου, το βάζουμε στην κατάψυξη για 30-45 λεπτά. Τηγανίζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Creta Food News.gr (Xρήστος Λάπας)

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top