Ελαιόλαδο: Η αύξηση στις τιμές αφυπνίζει την Περιφέρεια Κρήτης

Φέτος είναι μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο στην Κρήτη. Από τη μια η παραγωγή είναι ικανοποιητική, από την άλλη οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα και σ’ αυτό συμβάλει και η μειωμένη παραγωγή στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Τυνησία…

Συμβάλει, όμως, και στο προβληματισμό, για να ενισχυθεί η παραγωγή του “χρυσού καρπού”, που φαίνεται να υπάρχει στα λιόφυτα της Κρήτης, χωρίς να τόχουμε αυτό καταλάβει στις πραγματικές του διαστάσεις

Με στόχο την καλύτερη προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας από το ελαιόλαδο, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, προκειμένου να επιτύχει την ανάδειξη σε εσωτερικό και εξωτερικό της ποιότητας παραγωγής.

Ο σχεδιασμός θα ξεκινά από την παραγωγή του ελαιολάδου και θα ακολουθεί όλα τα στάδια όπως το ελαιουργείο, την τυποποίηση, την προβολή και τέλος την προώθησή του.

Στο επίκεντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται, σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Ειρήνη Χουδετσανάκη, η εκπαίδευση που θα ξεκινά από τον παραγωγό για να παράξει ποιοτικό ελαιόλαδο, τον ελαιουργό που πρέπει μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές να διατηρήσει την ποιότητα, τον τυποποιητή, ώστε να εκλείψει το χύμα λάδι και τέλος την ολοκληρωμένη καμπάνια προώθησης και προβολής του προϊόντος.

Φέτος, είπε η αντιπεριφερειάρχης, η καμπάνια για την δακοκτονία και η συνεργασία και συντονισμών των ενεργειών με παραγωγούς και επιστημονικά ιδρύματα απέδωσε καρπούς γιατί και ποσότητα παράγει η Κρήτη αλλά κυρίως με εξαιρετική ποιότητα.

Ο σχεδιασμός αυτός θα προχωρήσει άμεσα, ταυτόχρονα με το χωριστό σχεδιασμό για τους “δρόμους του ελαιολάδου” και το “μύθο” που θα χτιστεί πάνω στο ελαιόλαδο ώστε να αποκτήσει την φήμη και την υπεραξία που του αξίζει στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top