Φετούδια Λήμνου: Λίγα υλικά, πολλή νοστιμιά

Μια παραδοσιακή συνταγή της Λήμνου με λίγα υλικά, εύκολη στην διαδακασία, με πολλή νοστιμιά: Φετούδια Λήμνου.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο

Γάλα

Αβγά

Για το τηγάνισμα: Λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα: Ζάχαρη, μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις βουτάμε στο γάλα και τις στραγγίζουμε όρθιες σε τρυπητό.Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και βουτάμε μέσα τις στραγγισμένες φέτες, γυρίζοντάς τες, ώστε να απορροφήσουν αβγό από όλες τις πλευρές.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις περιχύνουμε με μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Σημείωση: Μπορούμε αντί για ζάχαρη και μέλι να πασπαλίσουμε τα φετούδια με τριμμένο ξηρό τυρί.
Πηγή:unsers.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top