Φτιάξτε καλοκαιρινούς κολοκυθο-κεφτέδες

Μπορεί να θέλει κάποια προετοιμασία, είναι όμως ένα λαχταριστό ορεκτικό που αν συνοδευτεί από σος γιαουρτιού απογειώνει τη γεύση. Ο λόγος για τους αγαπημένους μας καλοκαιρινούς κολοκυθοκεφτέδες με μία συνταγή του Χρήστου Λάπα και της γαστρονομικής εφημερίδας Cretan Food News:

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κολοκύθια μέτρια περασμένα στον τρίφτη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 400γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 20γρ. αλάτι
  • 5γρ.  πιπέρι

Εκτέλεση
Στην αρχή αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε για μία ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά την μία ώρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα 100ml ελαιόλαδο, τα 4 αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά την φρυγανιά ώσπου το μείγμα να είναι έτοιμο για πλάσιμο. Πλάθουμε τις μπάλες μας, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Tips:Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top