Χταποδάκι κρασάτο με φρέσκο θυμάρι!

Το καλοκαιρινό αυτό πιάτο μας προτείνει η γαστρονομική εφημερίδα CretanFoodNews και ο σεφ Χρήστος Ι. Λάπας.

Πάρτε χαρτί και μολύβι!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500ml κόκκινο κρασί
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 500ml νερό
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 15 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, πλένουμε και καθαρίζουμε την κοιλιά και την τεμαχίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις το νερό εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.  Το χταπόδι χρειάζεται περίπου 1 ώρα ψησίματος. 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το χταπόδι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χταπόδι να μελώσει. Σερβίρουμε με το φρέσκο θυμάρι.

Tips:
Μην προσθέσετε αλάτι γιατί το χταπόδι σε συνδυασμό με το κρασί αυξάνει την αλμυρότητα του φαγητού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top