Καλαμαράκια με γραβιέρα

  • ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες

1 ποτηράκι ούζο

1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο

1 φ.τ.ελαιόλαδο

300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, καλά στραγγισμένα, σε χαρτί κουζίνας και τα γυρίζουμε 2 – 3 βόλτες, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά (προσοχή μη παραψηθούν και σκληρύνουν).

Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό, ψιλοκομμένο, μαζί με το τυρί και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με μανέστρα ή κοφτό μακαρονάκι ή απλώς με μια σαλάτα.

Από το Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top