Καλοκαιρινή σαλάτα με ρόκα και ψητή πιπεριά

Αν θέλετε ένα δροσερό, γρήγορο και με λίγες θερμίδες καλοκαιρινό πιάτο, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την καλοκαιρινή σαλάτα με ρόκα, ψητή πιπεριά και κουσκούς από τον σεφ Χρήστο Λάπα και την γαστρονομική ιστοσελίδα CretanFoodNews.

Υλικά για 4 άτομα

  • 100γρ. κουσκούς
  • 100γρ. ρόκα
  • 3 πιπεριές κόκκινες (φλωρίνης φρέσκιες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20ml μηλόξυδο
  • 30ml κρασί ημίγλυκο λευκό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Το χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κουσκούς, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης.
Μουλιάζουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά στο λευκό κρασί. Όταν είναι έτοιμες τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200oC για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε την ρόκα σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι αφού προηγουμένως την έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Στο μίξερ χειρός προσθέτουμε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και το χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει μια ομογενοποιημένη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κουσκούς, την ρόκα, τις πιπεριές και περιχύνουμε με την σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα μας και δοκιμάζουμε την αλμυρότητα της. Προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top