Κρητική Κουζίνα: Φτιάξτε κολοκυθοτηγανίτες!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι τυρί
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τη μελιτζάνα, τα καρότα και την πιπεριά και τα αφήνουμε όλα μαζί να στραγγίσουν. Προσθέτουμε το αυγό, το δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα τυριά , αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι να σφίξει το μείγμα.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Αν σκορπά η πρώτη κουταλιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοτηγανίτες κι από τις δύο πλευρές.

(Η φωτογραφία είναι από το argiro.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top