Κρητική συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 150-200 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περίπου 24 ώρες πριν να μαγειρέψουμε τους κεφτέδες βάζουμε τα ρεβίθια σε πολύ ζεστό νερό, με πολύ αλάτι για να φουσκώσουν και τα σκεπάζουμε.

Όταν θέλουμε να φτιάξουμε το φαγητό μας, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα από τον τρίφτη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, δηλαδή, τα αλεσμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, καθώς και τα μπακάρια και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα να ηρεμήσουν.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, πλάθουμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.

Συμβουλή: Το τηγάνισμα πρέπει να γίνει σε σιγανή φωτιά, γιατί διαφορετικά οι κεφτέδες θα ροδίσουν από έξω, ενώ μέσα θα είναι ωμοί.

Πηγή: Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής (έκδοση Δήμου Χανίων)

Φωτογραφία: argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top