Μικρά μυστικά για κρητικά ντολμαδάκια
Κρητικά ντολμαδάκια φτιάχνουν πολλοί, αλλά ποιοι κάνουν τα πιο νόστιμα, μ’ εκείνη την παραδοσιακή κρητική νοστιμιά. Η Μαίρη Τζανάκη, πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Απανταχού Γυναικών, έχει δεχθεί πολλές φορές τις φιλοφρονήσεις ανθρώπων, που γνωρίζουν καλά από μαγειρική και γεύσεις, για τα ντολμαδάκια της.
Προσθέτει: “Στην αρχή η κατσαρόλα θέλει δυνατή φωτιά, αλλά μετά από λίγο, περίπου σε τρία λεπτά, θα πρέπει να χαμηλώσουμε την φωτιά κι έτσι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, με χαμηλωμένη φωτιά. Η γιαγιά μου έλεγε, πως μετά τις αρχικές δυνατές βράσεις, το φαγητό μας θα πρέπει “να κάνει τη νύφη”, δηλαδή να ηρεμήσει, να ησυχάσει, για να μπορέσουν έτσι να δέσουν καλύτερα όλα τα υλικά, που έχουμε χρησιμοποιήσει και να έρθει η καλύτερη γεύση”.