Μυζηθρο-κεφτέδες: Κρητική παραδοσιακή συνταγή

(φωτογραφία: Roulas Mera)

Μυζηθροκεφτέδες. Μια παραδοσιακή κρητική συνταγή με ελάχιστα υλικά, εύκολη και γρήγορη. Προπαντός, όμως, με ξεχωριστή νοστιμιά. Τι χρειαζόμαστε;

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ξινομυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων)

2 αυγά (μόνο το ασπράδι)

Αλεύρι φάριναπ (όσο χρειαστεί)

Αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στη λεκάνη την ξινομυζήθρα, τα ασπράδια από τα αυγά και αλεύρι φαριναπ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζυμάρι.

Στη συνέχεια σχηματίζουμε μπαλάκια από το ζυμάρι και τα βάζουμε στο καυτό λάδι του τηγανιού.

 

Μετά το ψήσιμο τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Συνταγή: Mαρία Αλυγιζάκη 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top