Περιφέρεια Κρήτης: Ομάδα εργασίας για την Κρητική Διατροφή

Μια σημαντική απόφαση πήρε η Περιφέρεια Κρήτης. Συγκρότησε Ομάδα Εργασίας για την ανάδειξη και προώθηση της Κρητικής Διατροφής, εν όψει, μάλιστα, της νέας τουριστικής σεζόν, που εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν το νησί.

Η Κρήτη παραγει στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, που αποτελεί και τον πυλώνα της Κρητικής Οικονομίας, πολλά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο κρασί, τσικουδιά, τυροκομικά, παξιμάδια, μέλι, κηπευτικά, βότανα και τόσα άλλα ποιοτικά προϊόντα με πλούσια πολιτισμική παράδοση και ιδιαίτερη διατροφική αξία.

Ένας βασικός στόχος της Ομάδας είναι η τυποποίηση αυτών των προϊόντων, προκειμένου να αποκτήσουν ταυτότητα και να φτάνουν πιο εύκολα στον Έλληνα και τον ξένο καταναλωτή, μ΄ άλλα λόγια, να τα εντοπίζει και να τα προμηθεύεται με πιο αξιόπιστο τρόπο.

Γενικότερος σκοπός της Ομάδας Εργασίας, είναι να διαμορφώσει μια στρατηγική που θα βοηθήσει την προώθηση της Κρητικής διατροφής, θα αναδείξει τη φιλοξενία και το φιλότιμο των κατοίκων του νησιού και μαζί με όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, θα αναβαθμίσει και το τουριστικό προϊόν.

Την Ομάδας Εργασίας, συγκροτούν οι:

Παπαδάκης Αντώνης, Αντωνακάκη Μαρία, Ατσαλάκης Μιχάλης, Μωυσάκης Νεκτάριος, Μπαξεβάνης Γιάννης, Παπαδάκης Τάσος, Δασκαλάκη Χρύσα, Σφακιανάκης Γιώργος, Φραγκιαδάκης Γιώργος, Καθαράκης Μιχάλης, Μηλιαράκης Νίκος, Χουδετσανάκη Ειρήνη και Κωτσογλου Κυριάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top