Πώς να φτιάξετε Λιόπιτα Καλαμάτας

 ΥΛΙΚΑ
(4 Μερίδες)
  • 150 g ελιές μαύρες
  • 8 g μαγιά στιγμής
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  • 15 ελιές (για το σερβίρισμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα του ταψιού)
  • 200 ml νερό

EKΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 10’.

2. Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι.

3. Σε ευρύχωρο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πιπέρι.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

5. Απλώνουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί περίπου 30εκ και την αφήνουμε 30’ σε ζεστό σημείο.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ΟC. Πιέζουμε τις ολόκληρες ελιές μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40’.

ab.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top