Πώς να φτιάξετε νηστίσιμους ρεβυθο-κεφτέδες

Από την Ελένη Μαραγκάκη

Το ταπεινό ρεβύθι αξίζει της προσοχής και της χρήσης μας, όχι μόνο σε περίοδο νηστεία ή αποτοξίνωσης. Αποτελεί μια θρεπτική τροφή πλούσια σε φυτικές και  πρωτεΐνες και ως πρώτη ύλη μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς!

Το προτιμούμε σε σούπα λευκή η κόκκινη, μαγειρεμένο με ξινόχοντρο ή σπανάκι ή με ρύζι, στη σαλάτα, ως πουρέ κι ακόμα με την μορφή των αγαπημένων κεφτέδων!
Δεν ξεχνουμε πως το αγαπημένο όλων επτάζυμο ψωμί οφείλει σημαντικό μέρος της ιδιαίτερης γεύσης του στο ρεβύθι ενώ το προτιμούμε επίσης ανάμεσα και στους γευστικούς ξηρούς καρπούς (στραγάλια) ως πιο χαμηλό σε θερμίδες και λίπος.

 

 

Δεν ξεχνούμε επίσης τη θέση του στη λαογραφία μας «..το κουκί και το ρεβύθι..» και στα παραμύθια μας «Ο κοντορεβυθούλης».

Συνταγή

  • 250 γρ ρεβύθια βρασμένα, περασμένα στο μύλο λαχανικών
  • 1 πατάτα βρασμένη λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη (ωμή ή ψητή)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κ.γ. κίμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα υλικά μας και με κουτάλι πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους πανάρουμε σε ψιλό σιμιγδάλι ανακατεμένο με ισόποσο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και γυρνάμε τους κεφτέδες μας ώσπου να αποκτήσουν ένα ροδοχρυσαφί χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Απολαμβάνουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα!

Πηγή: cretanfoodnews.gr


 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top