Ψητά λαχανικά με κουσκούς

Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και άκρως θρεπτικό! Τα πιάτα με τα ψητά λαχανικά έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι και όχι αδίκως. Δοκιμάστε τα με κουσκούς!

Διαβάστε τη συνταγή που προτείνει η CretanFoodNews στους αναγνώστες της:

Υλικά για 4 άτομα

  • 250γρ. κουσκούς
  • 3 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4  κολοκύθια μέτρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και τα βάζουμε στον φούρνο στους 200oC για 30 λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά το ταψί μας πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, μετά, για τα υπόλοιπα 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Ωστόσο, σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κουσκούς και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κουσκούς με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.

(Η συνταγή είναι από τον Χρήστο Ι. Λάπα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top